круши с шафран в су вид

КРУШИ С ШАФРАН В СУ ВИД

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 83°С/181,4°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 1 час.

Това е преработена версия на рецептата на Кристина Уайли. След като изпробвах рецептата реших да направа малко подобрения, като добавя още  аромати с малко карамфил и кардамон. Намалих виното, защото се получи малко метален вкус и добавих малко вода, за да запазя количеството на сиропа.

продукти за рецептата Круши с шафран.
Продукти за рецептата Круши с шафран.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 круши обелени и разполвени

1/3 чаена лъжичка шафран

100 гр. Пудра захар

1 ч.л. екстракт от ванилия

2 карамфилчета

                                                                                 1 семенна шушулка кардамон

                                                                               100 мл. Бяло вино

                                                                               30 мл.вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1.Настройте Вашия су вид на 83°С/181,4°F/.

2.Обелете и разполвете крушите на две половини. Премахнете сърцевината със семките.

3.В купа смесете пудрата захар с виното, водата, ванилията, шафрана, карамфилчетата, кардамона и разбъркайте докато се стопи захарта.

Вакуумиране на плика.
Вакуумиране

4.Поставете крушите в плик и прибавете получената смес.

5.Вакуумирайте плика и оставете да се готви 1 час на 83°С/181,4°F/.

6.Охладете плика в ледена баня за 20 мин. и сервирайте, като към крушите сипете и няколко лъжици от сиропа.

СЪВЕТ

Загрейте предварително виното в тиган за да се изпари алкохолът.

Поради това, че има доста течност ще срещнете затруднение с вакуумирането, затова Ви предлагам няколко решения на проблема:

1.Използвайте ZIP торбички, като бавно ги потопите и така изтласкате въздуха /принцип на Архимед/. После ги прикрепете с щипка за стената на су вида.

2.Ако съдържанието се запечатва с вакуум машина, приближете го близо до ръба на плота и оставете торбичката да виси, после вакуумирайте. Това предотвратява възможността вакум машината да засмуче от сиропа.

3.Може предварително да замразите сиропа, като така след това го сложите в плика и вакуумирате без проблем.

4. Може да използвате стъклени буркани с винтова капачка, които да потопите във водната баня на су вида.

Лъжица за тежест.
Сложете лъжица за тежест.

5.Поради високата температура на готвене, плодовете отделят газове, които издуват торбичката и тя изплува на повърхността. С щипка закрепете една лъжица към плика, така ще увеличите тежестта и той ще остане потопен.

Внимание! Водата затоплена до 83°С е много гореща, ползвайте щипки за изваждане на плика от водната баня на су вида!

 

 

 

Круши с шафран.
Круши с шафран.
круши с шафран в су вид
Круши с шафран

 

 

 

 

 

 

 

1 thought on “КРУШИ С ШАФРАН В СУ ВИД”

  1. Pingback: ПОШИРАНЕ НА ПЛОДОВЕ В СУ ВИД – SousVide.bg

Вашият коментар