телешко за 48ч.

ТЕЛЕШКО ДРЕБНО ЗА 48 ЧАСА В СУ ВИД

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 55.5°С /131.9°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 48 часа.

Лесна рецепта с невероятен резултат относно вкусовите характеристики на телешкото, когато то не е от филе, а е събрано от различни части на трупа, или така нареченото „дребно за готвене“. Другият голям плюс, е че фирата тук е много малка в сравнение с традиционните методи на готвене. С тази рецепта ще усетите основните предимства на нискотемпературното готвене. Така приготвено телешкото месо може да консумирате веднага или да го включите в състава на различни по вид ястия, където ще остане меко, сочно и вкусно, дори и след термичната обработка на основното ястие.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

телешко дребно месо

сол

зърна черен пипер

дафинов лист

скилидки чесън

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Настройте Вашия су вид на 55.5°С /131.9°F/.

2. Измийте със студена вода, подсушете добре месото и го посолете.

3. Сложете го в плик, като върху него поставете няколко зърна черен пипер, скилидка чесън и дафинов лист.

4. Вакуумирайте и гответе 48:00 часа на 55.5°С /131.9°F/.

5. Сервирайте веднага или включете в състава на друго ястие, ако ли не, преминете към следващата стъпка:

6. Охладете в ледена баня за 20 мин. Съхранявайте не отворените вакуумирани пликове до 2 дена в хладилник и до 1 година във фризер.

СЪВЕТ

Не претъпквайте плика с много месо, по-добре го сложете в други пликове ако количеството Ви е в повече. Не препоръчвам добавянето на мазнина, защото при 48 часовото готвене тя ще тушира голяма част от ароматите, а ние не искаме това. Не прекалявайте с подправките, няколко зърна черен пипер, един дафинов лист и една малка скилидка чесън са достатъчни, защото в затвореното пространство на плика ароматът им се усилва и ще попие в цялото месо.

вакуумиране на телешко
Вакуумиране на телешко дребно месо.
су вид
Поставяне на вакуумираното телешко във водната баня на су вида.
ледена баня
Телешкото в ледена баня.

Вашият коментар