ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 58°С /136.4°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 48 часа.
Лесна рецепта с невероятен резултат относно вкусовите характеристики на телешкото, когато то не е от филе, а е събрано от различни части на трупа, или така нареченото „дребно за готвене“. Другият голям плюс, е че фирата тук е много малка в сравнение с традиционните методи на готвене. С тази рецепта ще усетите основните предимства на нискотемпературното готвене. Така приготвено телешкото месо може да консумирате веднага или да го включите в състава на различни по вид ястия, където ще остане меко, сочно и вкусно, дори и след термичната обработка на основното ястие.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
телешко дребно месо
сол
зърна черен пипер
дафинов лист
скилидки чесън
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашия су вид на 58°С /136.4°F/.
2. Измийте със студена вода, подсушете добре месото и го посолете.
3. Сложете го в плик, като върху него поставете няколко зърна черен пипер, скилидка чесън и дафинов лист.
4. Вакуумирайте и гответе 48:00 часа на 58°С /136.4°F/.
5. Сервирайте веднага или включете в състава на друго ястие, ако ли не, преминете към следващата стъпка:
6. Охладете в ледена баня за 20 мин. Съхранявайте не отворените вакуумирани пликове до 2 дена в хладилник и до 1 година във фризер.
СЪВЕТ
Не претъпквайте плика с много месо, по-добре го сложете в други пликове ако количеството Ви е в повече. Не препоръчвам добавянето на мазнина, защото при 48 часовото готвене тя ще тушира голяма част от ароматите, а ние не искаме това. Не прекалявайте с подправките, няколко зърна черен пипер, един дафинов лист и една малка скилидка чесън са достатъчни, защото в затвореното пространство на плика ароматът им се усилва и ще попие в цялото месо.