ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 65°С /149°F/
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 48:00 часа.
Оказва се, че след пилешкото, свинското е най-консумираното месо от българите. Яде се през цялата година, но традиционно около Коледа и Нова година по обясними причини. И настоящата рецепта може да си я приготвяте целогодишно, поради наличието на джоланчета от малки прасенца в големите търговски вериги.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Джоланчета от малки прасенца
Сол
Прясно смлян черен пипер
Скилидка чесън
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Настройте Вашият су вид на 65°С /149°F/.
- Овкусете със сол и черен пипер джоланчетата от всички страни.
- Поставете ги в плик и прибавете скилидката чесън. Вакуумирайте.
- Гответе 48:00 часа на 65°С /149°F/.
- Сервирайте или добавете към друго ястие.
СЪВЕТ
Измийте и подсушете добре с хартиени кърпи джоланчетата. Може да добавите различни подправки в плика според Вашия вкус, но не прекалявайте. Поради продължителното време на готвене, има вероятност водата в су вида да се изпари и това да доведе до неговото блокиране. Затова проверявайте нивото на водата в су вида и ако е намаляла винаги допълвайте с топла вода. Ако нямате капак върху ваната на водната баня, може да опънете стреч фолио, което няма да позволи на водата да се изпарява толкова бързо. След 48 -мия час джоланите почти са запазили обема и теглото си, но са станали „на мозък“- меки и сочни. Може да ги консумирате веднага „на разсол“, поръсени с червен пипер или да ги добавите към друго ястие. Аз ги сложих в тава със сварени и нарязани картофи и запекох на 200°С за 10 минути. Класическата комбинация беше толкова хубава, че се изядоха веднага и дори не успях да направя финалната снимка.
=================================================