Джоланчета от малки прасенца

ДЖОЛАНЧЕТА ОТ МАЛКИ ПРАСЕНЦА

 

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 65°С /149°F/

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 48:00 часа.

Оказва се, че след пилешкото, свинското е най-консумираното месо от българите. Яде се през цялата година, но традиционно около Коледа и Нова година по обясними причини. И настоящата рецепта може да си я приготвяте целогодишно, поради наличието на джоланчета от малки прасенца в големите търговски вериги.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Джоланчета от малки прасенца

Сол

Прясно смлян черен пипер

Скилидка чесън

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

  1. Настройте Вашият су вид на 65°С /149°F/.
  2. Овкусете със сол и черен пипер джоланчетата от всички страни.
  3. Поставете ги в плик и прибавете скилидката чесън. Вакуумирайте.
  4. Гответе 48:00 часа на 65°С /149°F/.
  5. Сервирайте или добавете към друго ястие.

СЪВЕТ

Измийте и подсушете добре с хартиени кърпи джоланчетата. Може да добавите различни подправки в плика според Вашия вкус, но не прекалявайте. Поради продължителното време на готвене, има вероятност водата в су вида да се изпари и това да доведе до неговото блокиране. Затова проверявайте нивото на водата в су вида и ако е намаляла винаги допълвайте с топла вода. Ако нямате капак върху ваната на водната баня, може да опънете стреч фолио, което няма да позволи на водата да се изпарява толкова бързо. След 48 -мия час джоланите почти са запазили обема и теглото си, но са станали „на мозък“- меки и сочни. Може да ги консумирате веднага „на разсол“, поръсени с червен пипер или да ги добавите към друго ястие. Аз ги сложих в тава със сварени и нарязани картофи и запекох на 200°С за 10 минути. Класическата комбинация беше толкова хубава, че се изядоха веднага и дори не успях да направя финалната снимка.

 

Джоланчета от малки прасенца
Джоланчета от малки прасенца

 

Джоланчета от малки прасенца
Овкусяване със сол и черен пипер на джоланчета от малки прасенца

 

Вакуумиране на джоланчета от малки прасенца
Вакуумиране на джоланчета от малки прасенца

 

Готвене на джоланчета от малки прасенца в су вид
Готвене на джоланчета от малки прасенца в су вид

 

След 48 часа в су вид
След 48 часа в су вид

 

След 48 часа в су вид
След 48 часа в су вид почти не са променили обема и теглото си

 

свински джоланчета7
Сварени и нарязани картофи….

 

Добавяме ги към варени и нарязани картофи
Добавяме ги към варени и нарязани картофи…

 

=================================================

 

Вашият коментар