мус от сьомга

МУС ОТ СЬОМГА СУ ВИД

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 54.4°С /130°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:30 часа.

В традиционните рецепти за мус от сьомга, рибата обикновено е пушена или сурова. В рецепта на Емили Фарис и Джеф Акин от Канзас Сити, сьомгата е сготвена на ниска температура в су вид преди да влезе като основна съставка на муса.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 гр, филе от сьомга без кожа

Кашерна сол и прясно смлян черен пипер

250 гр. крема сирене

3 с.л. готварска сметана

2 с.л. прясно изцеден лимонов сок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Настройте Вашият су вид на 54.4°С /130°F/.

2. Овкусете сьомгата със сол и черен пипер. Поставете я в плик и вакуумирайте /или в ZIP – плик и използвайте метода на Архимед за да изтласкате въздуха/.

3. Гответе за 00:30 часа /30 минути/ на 54.4°С /130°F/.

4. Когато таймерът изгасне извадете торбичката от водната баня. Прехвърлете сготвената сьомга в кухненски робот и добавете сметаната, крема сиренето и лимоновия сок. Пасирайте до гладка смес. Добавете още сол, ако е необходимо.

5. Прехвърлете готовия мус в бурканче и затворете плътно капака. Оставете муса да се охлади в хладилник най-малко 2 часа преди да сервирате.

СЪВЕТ

Проверете добре филето за останали кости и ако има такива ги отстранете. Ако не разполагате в момента с кашерна сол, използвайте обикновена. Ако нямате наличен кухненски робот – използвайте пасатор. Може да използвате обикновено Крема сирене, може да използвате и Филаделфия. Вие преценете – вкусът е различен. Според препоръката на авторите, охладете муса най-малко 2 часа преди да го сервирате. Брускети, гризини, канапета, кростини, бушета са идеалната основа за муса за да впечатлите своите гости. От кожата на сьомгата може да направите чипс, с който да украсите Вашите кулинарни плата.

 

мус от сьомга
мус от сьомга -продукти

 

мус от сьомга
вакуумираме сьомгата

 

мус от сьомга
Пасираме сготвената в су вида сьомга заедно с останалите продукти.

 

мус от сьомга
Пасираме до хомогенна смес.

 

мус от сьомга
Кростини с мус от сьомга и хайвер.

 

 

 

================================

Вашият коментар