свински корем Азиа

КОРЕМЧЕ ОТ МАЛКО ПРАСЕНЦЕ В АЗИАТСКИ СТИЛ

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 71,1°С /159.9°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 24:00 часа.

Основната ми цел да дублирам продукта и температурно-времевия модел от предната рецепта „Коремче от малко прасенце“ е да съпоставя крайният резултат, на както аз ги наричам двата стила на овкусяване на продукта „чистият су вид“ и „су вид гювеч“. Единият стил на овкусяване е само с 3-4 основни подправки, а при другия използваните подправки са над 10.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

/за 1 плик/

0.500 кг. коремче от малко прасенце

2 с.л. соев сос

2 с.л. мирин

1 ч.л. рибен сос

1 ч.л. червен пипер

½ к.л. лют червен пипер

1 к.л. джинджифил на прах

1 к.л. сух чесън на прах

10 зърна съчуански пипер

1 бр. звезден анасон

Едрокристална сол

Прясно смлян черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

  1. Настройте Вашият су вид на 71,1°С /159.9°F/.
  2. Измийте със студена вода свинското коремче и подсушете добре с хартиени кърпи. Ако има остатъци от четина по кожата я отстранете.
  3. Овкусете коремчето със сол и прясно смлян черен пипер.
  4. В купичка смесете соевия сос, мирина, рибения сос, червения пипер, лютият пипер, джинджифила и сухия чесън. Разбъркайте добре за да се смесят подправките и с четка намажете свинското коремче от всички страни.
  5. Поставете коремчето в плик и прибавете съчуанският пипер, звездният анасон и останалата част от соса с който намазахте коремчето. Вакуумирайте.
  6. Гответе 24:00 часа на 71,1°С /159.9°F/.
  7. След като таймерът изключи, охладете плика в ледена баня и оставете в хладилник да се стегне за около 1 час.

СЪВЕТ

След като намажете коремчето със сместа от подправки го оставете за половин час за да може сместа да овкуси месото. Когато започнете да вакуумирате ако работите с професионална вакуум машина няма да имате проблем. Ако машината Ви е за домашна употреба, соса, който сложихте в плика (дори и да е малко), вакуума ще започне да го дърпа нагоре и има опасност да го изтегли в машината преди да е започнало запечатването на плика, затова Ви съветвам, като видите, че соса започва да се качва към машината и когато стигне на 1 см. от нея, натиснете бързо бутона за запечатване. Така ще активирате процеса и машината ще запечата плика преди течността да стигне до нея. Разбира се вакуумирането няма да бъде толкова силно, но ще бъде достатъчно за да изтегли въздухът от плика. От тук нататък процедурата е същата както в предната рецепта „Коремче от малко прасенце“. Готвене, охлаждане, премахване на желирания слой около готовото коремче, нарязване, запичане и сервиране. Но аз искам да се спра върху сравняването на двата стила на овкусяване на един и същ продукт. Още в началото казах, че съм за стила на „чистият су вид“ с по-малко и основни подправки, които да подчертават и допълват вкуса на месото. Затова направих и плик с втория стил тип “су вид гювеч“, където броя на използваните подправки е от десет нагоре. 100% от всички, които дегустираха и от двата стила сготвен корем, бяха на моето мнение, че „чистият су вид“ е по-вкусен от „су вид гювеча“. Но както се казва – вкусове различни, на Вас може пък да Ви хареса точно тази рецепта. Сгответе и опитайте…..

 

свински корем Азиа
корем от малко прасенце

 

свински корем Азиа
Намажете с четка свинското коремче със соса получен от смесването на азиатските подправки

 

свински корем Азия
свинското коремче е намазано с подправки от Азия

 

свински корем Азия
свинското коремче е намазано с подправки от Азия

 

свински корем
Поставяне в във водната баня на су вида.

 

свинското коремче с подправки от Азия
Поставете в ледена баня

 

свински коремче
свински коремче в азиатски стил

 

++++++++++++++++++++++++++++0+++++++++++++++++++++++++++++++

Вашият коментар