ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 85°С /185°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 01:00 час.
Едно от основните предимства на су вид е това, че запазва цвета на продукта без да го променя. Това се оказа особено удачно както за лилавите картофи, които вече сготвихме, така и за червеното цвекло от настоящата рецепта.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
/за 1 плик/
1 средно голяма глава червено цвекло
1 к.л. едрокристална сол
2 с.л. зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашия су вид на 85°С /185°F/.
2. Измийте със студена вода и обелете цвеклото. Нарежете го на филии с дебелина 10 мм.
3. Овкусете със солта и наредете в плик, като внимавате да не се застъпват. Прибавете зехтина и вакуумирайте.
4. Гответе за 01:00 час на 85°С /185°F/.
5. Когато таймерът изключи и не го консумирате веднага, охладете плика с червеното цвекло в ледена баня и съхранявайте до 1 седмица в хладилник и до 1 година във фризер.
СЪВЕТ
Ако не искате да си боядисате ръцете когато обработвате червеното цвекло Ви препоръчвам да използвате кухненски латексови ръкавици. Така ръцете Ви ще бъдат защитени при допира с естествените багрила на цвеклото. Според това, за какво ще използвате цвеклото, може предварително да го нарежете на кубчета и тогава да го вакуумирате. Това няма да се отрази на температурно-времевия модел за готвене, той остава същия. Когато имате няколко продукта, които се готвят на една и съща температура, сложете ги заедно във водната баня на су вида и следете само за времето на готовност, на всеки продукт. Готовият продукт може да прибавяте към салати, супи или готов рататуй, както и да го консумирате самостоятелно поръсен с малко зехтин и черен пипер.
Внимание! Водата затоплена до 85°С е много гореща, ползвайте щипки за изваждане на плика от водната баня на су вида!
++++++++++++++++++++++++++++++++++0+++++++++++++++++++++++