ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 85°С /185°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:40 часа.
/само за ценители/
Ако Ви се е дояла царевица може да си я направите по различни начини. Може да я сварите за 20 мин., но от силната температура ще загуби част от полезните си свойства. Ако не Ви се чака толкова време, може да сложите целия кочан както е увит с листата в микровълновата печка за 6 мин. И това ако не Ви устройва като време си вземете от улична сергия чашка вносна гмо царевица, полята с маргарин – просто „убийствена комбинация“. Но щом четете този сайт, аз знам, че Вие цените своето здраве и затова Ви предлагам (и не само за ценители) една проста рецепта за сладка царевица в су вид.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
/за 1 плик/
2 бр. кочани млада царевица
1 к.л. едрокристална сол Maldon
20 гр. краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашия су вид на 85°С /185°F/.
2. Почистете добре царевичните кочани.
3. Натъркайте ги с масло от всички страни, посолете и сложете в плик. Прибавете в плика останалото от кубчето масло и вакуумирайте.
4. Гответе за 00:40 часа на 85°С /185°F/.
5. Когато таймерът изключи извадете плика с царевиците и оставете малко да се охладят. Сервирайте топли поръсени с едрокристална сол Maldon и прясно смлян черен пипер. Това е само за ценители на вкусът – вкусът на удоволствието.
СЪВЕТ
Внимание! Водата затоплена до 85°С е много гореща, ползвайте щипки за изваждане на плика от водната баня на су вида!
Ако готвите и други продукти на същата температура, сложете ги заедно във водната баня на су вида и следете само за времето на готовност на всеки един от тях.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++0+++++++++++++++++++++++++