ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 50°С /122°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:30 часа.
За диня с мастика сме слушали много легенди – кои от тях истински, кои измислени… С настоящата рецепта обаче Ви предлагам едно по-интелигентно и не по-малко вкусно изживявяне на тема диня.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
/за 1 плик/
½ резен диня с кората
2 с.л. бърбън
1 к.л. кафява захар
2-3 листа прясна мента
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашият су вид на 50°С /122°F/.
2. Измийте хубаво динята преди да я срежете. Отрежете един резен диня и го срежете по ширина на две.
3. Поставете го в плик и прибавете 2 с.л. бърбан, 1 к.л. кафява захар и 2-3 листа мента. Вакуумирайте.
4. Гответе 00:30 часа на 50°С /122°F/.
5. След като таймерът изключи охладете плика в ледена баня за 20 мин. След това задължително поставете динята в хладилник за една нощ преди да я нарежете и сервирате.
СЪВЕТ
Обикновено като се каже един резен се има предвид, че е с ширина 50 мм. Нарочно слагам по половин резен диня в плик, за да може по-лесно бърбъна да проникне в динята, а и да улесня вакуумирането. Тук вакуумирането е съвсем обикновено, в плик и няма нищо общо с така нареченото „компресиране на диня“, което се прави с професионална камерна вакуум машина. Естествено бърбъна е Джак Даниелс. След готвенето в су вида, задължително оставете динята в хладилника за една нощ, за да се стегне и охлади добре. Има невероятен вкус, самата диня е станала много сладка, сочна и направо експлоадира в устата.
Pingback: ПОШИРАНЕ НА ПЛОДОВЕ В СУ ВИД – SousVide.bg