диня с бърбън

ДИНЯ С БЪРБЪН

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 50°С /122°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:30 часа.

За диня с мастика сме слушали много легенди – кои от тях истински, кои измислени… С настоящата рецепта обаче Ви предлагам едно по-интелигентно и не по-малко вкусно изживявяне на тема диня.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

/за 1 плик/

½ резен диня с кората

2 с.л. бърбън

1 к.л. кафява захар

2-3 листа прясна мента

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Настройте Вашият су вид на 50°С /122°F/.

2. Измийте хубаво динята преди да я срежете. Отрежете един резен диня и го срежете по ширина на две.

3. Поставете го в плик и прибавете 2 с.л. бърбан, 1 к.л. кафява захар и 2-3 листа мента. Вакуумирайте.

4. Гответе 00:30 часа на 50°С /122°F/.

5. След като таймерът изключи охладете плика в ледена баня за 20 мин. След това задължително поставете динята в хладилник за една нощ преди да я нарежете и сервирате.

СЪВЕТ

Обикновено като се каже един резен се има предвид, че е с ширина 50 мм. Нарочно слагам по половин резен диня в плик, за да може по-лесно бърбъна да проникне в динята, а и да улесня вакуумирането. Тук вакуумирането е съвсем обикновено, в плик и няма нищо общо с така нареченото „компресиране на диня“, което се прави с професионална камерна вакуум машина. Естествено бърбъна е Джак Даниелс. След готвенето в су вида, задължително оставете динята в хладилника за една нощ, за да се стегне и охлади добре. Има невероятен вкус, самата диня е станала много сладка, сочна и направо експлоадира в устата.

диня с бърбън
Диня с бърбън – естествено „Джак Даниелс“.

 

диня с бърбън
Тук вакуумирането е съвсем обикновено, в плик и няма нищо общо с така нареченото „компресиране на диня“, което се прави с професионална камерна вакуум машина.

 

Дина с бърбън.
На екрана на су вида е изписан температурно-времевия модел.

 

диня с бърбън
Невероятно интересен вкус.

 

 

1 thought on “ДИНЯ С БЪРБЪН”

  1. Pingback: ПОШИРАНЕ НА ПЛОДОВЕ В СУ ВИД – SousVide.bg

Вашият коментар