телешка наденица

ТЕЛЕШКА НАДЕНИЦА В СУ ВИД

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 60.5°С /140.9°F/.

ВРЕМЕ НА ГОТВЕНЕ – 01:00 час.

Су вида е особено ефективен при работа с телешки меса и мляното телешко не прави изключение. Веднъж обвито с естествено черво, а след това и вакуумирано соковете остават вътре, а не изтичат както при традиционното готвене.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1-2 парчета сурова телешка наденица

1-2 бр. дафинов лист

1-2 к.л. едро смлян лют пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

  1. Настройте Вашия су вид уред на 60.5°С /140.9°F/.
  2. Измийте със студена вода надениците и после ги подсушете добре с хартиени кърпи.
  3. Поставете ги в плик, прибавете дафиновите листа и лютивия пипер. Вакуумирайте.
  4. Гответе 01:00 час на 60.5°С /140.9°F/.
  5. Когато таймерът изключи, извадете надениците от плика и ги подсушете добре с хартиени кърпи.
  6. Загрейте силно 1 с.л олио в тиган с незалепващо покритие и сложете надениците да се запекат – по 1 минута от двете страни. Сервирайте веднага с любимата си гарнитура.

СЪВЕТ

Препоръчвам Ви, когато купувате наденицата да изберете такава, която е напълнена в естествено черво, а не в изкуствено. В тази рецепта се вижда, че не употребявам сол, но на всички е ясно, че колбасите в България са ужасно солени, независимо коя е фирмата производител. Температурно-времевия модел на готвене и последвалата топлинна обработка, бяха достатъчни за наденицата, така че тя да бъде добре сготвена и същевременно сочна, а не суха както при традиционното готвене.

Ако решите да замените телешката наденица с такава от свинско месо /или смес/, може да използвате същия температурно-времеви модел, но с препоръка да увеличите времето на 01:30 часа, защото за коагулация на свинското е необходимо малко повече време.

 

телешка наденица
Избирайте телешка наденица напълнена в естествено черво.

 

телешка наденица
Вакуумиране.

 

телешка наденица
Температурно-времеви модел за телешката наденица.

 

телешка наденица
След 1 час във водната баня на су вида.

 

телешка наденица
Запечете я от двете страни по 1 минута.

 

телешка наденица
Аранжирайте по Ваш вкус. Тук не използвах чинии, а я аранжирах директно на стъклото на масата.

 

телешка наденица
Дори и след последвалата топлинна обработка, наденицата остана сочна
телешка наденица
телешка наденица

 

телешка наденица
телешка наденица – сервирана директно на масата

 

++++++++++++++++++++++++++0++++++++++++++++++++++++++++

Вашият коментар