ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 60.5°С /140.9°F/.
ВРЕМЕ НА ГОТВЕНЕ – 01:00 час.
Су вида е особено ефективен при работа с телешки меса и мляното телешко не прави изключение. Веднъж обвито с естествено черво, а след това и вакуумирано соковете остават вътре, а не изтичат както при традиционното готвене.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1-2 парчета сурова телешка наденица
1-2 бр. дафинов лист
1-2 к.л. едро смлян лют пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Настройте Вашия су вид уред на 60.5°С /140.9°F/.
- Измийте със студена вода надениците и после ги подсушете добре с хартиени кърпи.
- Поставете ги в плик, прибавете дафиновите листа и лютивия пипер. Вакуумирайте.
- Гответе 01:00 час на 60.5°С /140.9°F/.
- Когато таймерът изключи, извадете надениците от плика и ги подсушете добре с хартиени кърпи.
- Загрейте силно 1 с.л олио в тиган с незалепващо покритие и сложете надениците да се запекат – по 1 минута от двете страни. Сервирайте веднага с любимата си гарнитура.
СЪВЕТ
Препоръчвам Ви, когато купувате наденицата да изберете такава, която е напълнена в естествено черво, а не в изкуствено. В тази рецепта се вижда, че не употребявам сол, но на всички е ясно, че колбасите в България са ужасно солени, независимо коя е фирмата производител. Температурно-времевия модел на готвене и последвалата топлинна обработка, бяха достатъчни за наденицата, така че тя да бъде добре сготвена и същевременно сочна, а не суха както при традиционното готвене.
Ако решите да замените телешката наденица с такава от свинско месо /или смес/, може да използвате същия температурно-времеви модел, но с препоръка да увеличите времето на 01:30 часа, защото за коагулация на свинското е необходимо малко повече време.









++++++++++++++++++++++++++0++++++++++++++++++++++++++++