ТИКВА С ЯЙЦА И МЛЯКО В СУ ВИД

ТИКВА С ЯЙЦА И МЛЯКО В СУ ВИД

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 81°С /177.8°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 01:10 часа.

Това е поредната традиционна рецепта, които преработих за Су вид. Обичам да експериментирам и да ми се получава. 🙂

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

/за 12 бурканчета/

1 кг. сувидирана тиква на кубчета

8 бр. яйца

800 мл. прясно мляко

200 мл. течна сметана

400 гр. захар

1 к.л. канела на прах

за карамела:

10 с.л. захар

4 с.л. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

  1. Настройте Вашият су вид на 81°С /177.8°F/.
  2. Разпределете готовата сувидирана тиква в бурканчетата по равно.
  3. Направете си карамела, като в малка касерола сложите 10 с.л. захар на кристали и 4 с.л. вода. Сложете на котлона и само разклащайте и въртете касеролата, но не бъркайте с лъжица докато се стопи захарта и се получи карамел. Разсипете готовият карамел в бурканчетата върху тиквата. Внимание! Карамела е много горещ! Внимавайте да не се изгорите!
  4. В касерола смесете млякото, сметаната, захарта и канелата. Загрейте леко и бъркахте докато захарта се разтопи. Оставете настрана да поизстине сместа.
  5. В друг съд сложете яйцата и ги разбъркайте с телена бъркалка.
  6. Излейте на тънки струйки поизтиналата смес в съда с разбитите яйца като разбърквате за да се изравни температурата. Прецедете сместа и напълнете бурканчетата до ръба. Завийте леко капачките, без да ги натягате, за да може разширения от нагряването въздух да излезе във вид на балончета.
  7. Гответе за 01:10 часа на 81°С /177.8°F/.
  8. След като таймерът изключи с щипка извадете бурканчетата, оставете ги малко да се поохладят в ледена баня и ги приберете в хладилник за да се стегнат. Сервирайте поне 4 часа след това, а най-добре на другия ден за да може карамела да се разтопи и да отдаде аромата си на десерта.

СЪВЕТ

За да направите сувидираната тиква ВИЖ предната рецепта. Количествата продукти от настоящата рецепта са съобразени за бурканчета с вместимост от 150 мл. За аранжиране на бурканчетата може да си оставите от кубчетата тиква.

Внимание! Водата затоплена до 81°С е много гореща, ползвайте щипки за изваждане на бурканчетата от водната баня на су вида!

 

ТИКВА С ЯЙЦА И МЛЯКО В СУ ВИД
…необходимите продукти.

 

ТИКВА С ЯЙЦА И МЛЯКО В СУ ВИД
…залейте кубчетата тиква с карамела.

 

ТИКВА С ЯЙЦА И МЛЯКО В СУ ВИД
…тези кубчета, който са залети с карамел ще останат на дъното, а другите ще изплуват и така ще имаме от тиквата из целия буркан, а не само отгоре.

 

ТИКВА С ЯЙЦА И МЛЯКО В СУ ВИД
…напълваме бурканчетата с млечно-яйчената смес.

 

ТИКВА С ЯЙЦА И МЛЯКО В СУ ВИД
..това е температурно-времевия модел на готвене на този десерт с тиква.

 

ТИКВА С ЯЙЦА И МЛЯКО В СУ ВИД
….охладете в ледена баня за да спрете процеса на готвене.

 

ТИКВА С ЯЙЦА И МЛЯКО В СУ ВИД
…аранжирайте по ваш вкус.

 

ТИКВА С ЯЙЦА И МЛЯКО В СУ ВИД
ТИКВА С ЯЙЦА И МЛЯКО В СУ ВИД

 

ТИКВА С ЯЙЦА И МЛЯКО В СУ ВИД
…ако от десерта не остане за Вас, ето за да знаете как изглежда от вътре.  🙂  😉

 

ТИКВА С ЯЙЦА И МЛЯКО В СУ ВИД
…и още декорации.

 

ТИКВА С ЯЙЦА И МЛЯКО В СУ ВИД
ТИКВА С ЯЙЦА И МЛЯКО В СУ ВИД

++++++++++++++++++++++++++++++++++++0++++++++++++++++++++++

Вашият коментар