КЮФТЕТА СУ ВИД

КЮФТЕТА СУ ВИД

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 61°С /141.8°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 02:00 часа.

Няма да Ви уча как се правят кюфтета. Сигурен съм, че всеки си има любима рецепта или предпочитан месарски магазин от където ги купува. Традиционно ги печем, пържим или гриловаме и често се случва вътре да са сурови, ако мазнината или огънят са били прекалено силни. Предлагам Ви температурно-времеви модел за су вид, където всички кюфтета ще бъдат сготвени еднакво. След това може да ги довършите с кратка термична обработка или да ги добавите към състава на друго ястие, както направих аз.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

(за плик 20/25)

по 4 бр. кюфтета на плик

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

  1. Настройте Вашият су вид уред на 61°С /141.8°F/.
  2. След като оформите Вашите кюфтета, сложете ги в плик и вакуумирайте.
  3. Гответе 02:00 часа на 61°С /141.8°F/.
  4. След като таймерът изключи извадете готовите кюфтета от плика и може да ги запечете в силно загрят тиган с незалепващо покритие, или за кратко на силна скара, или да ги добавите към друго ястие.

 

СЪВЕТ

В чуждестранните су вид сайтове има много рецепти за „meatballs”, но аз предпочетох да си ги направя по нашенски като сплескани кюфтета. Свинска и телешка кайма 60/40, малко лук, малко лют червен пипер, черен пипер, чубрица, магданоз и малко вода. Тук не слагам хляб и яйце, защото няма да се пържат директно, а спойката ще стане от протеина, който при готвенето във водната баня на су вида ще се желира и ще ги стегне. След като оформите кюфтетата е добре да ги приберете за 30 минути във фризера за да се стегнат. Така при вакуумирането ще запазят формата си. Не слагайте повече от 4 кюфтета в плик 20/25 и ги отдалечете едно от друго така, че да не остане въздух между тях при вакуумирането. Когато разполагате с по-голям размер пликове, Вие преценете бройката, като спазвате горната препоръка. Ако няма да ги консумирате непосредствено след изваждането от су вида, тогава охладете заедно с неразпечатания плик в ледена баня поне за 30-40 минути и после ги съхранявайте в хладилник до една седмица и във фризер до една година, като не забравяте да ги етекирате с датата на готовност.

 

КЮФТЕТА СУ ВИД
…каймата и подправките са по Ваш избор.

 

КЮФТЕТА СУ ВИД
Вакуумирайте така, че да не са слепнали едно до друго, но и да не е останал въздух между тях т.е. поотделно вакуумирани.

 

КЮФТЕТА СУ ВИД
вакуумиране

 

КЮФТЕТА СУ ВИД
Температурно-времевия модел за готвене.

 

КЮФТЕТА СУ ВИД
…след 2 часа в су вида.

 

КЮФТЕТА СУ ВИД
..може да ги запечете в тиган или на скара за кратко.

 

КЮФТЕТА СУ ВИД
Може да ги добавите към друго ястие…

 

КЮФТЕТА СУ ВИД
С КЮФТЕТА СУ ВИД бързо направихме троянска яхния със сини сливи и картофи.

 

КЮФТЕТА СУ ВИД
Троянска яхния със сини сливи картофи и ..КЮФТЕТА СУ ВИД.

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++0++++++++++++++++++++++++

 

 

Вашият коментар