ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 61°С /141.8°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 01:30 часа.
Нали не сте си мислели, че като направих кюфтета на су вид, щях да пропусна да направя и традиционните кебапчета на су вид. 😉 Разликата е в това, че за „meatballs sous vide” има доста рецепти в кулинарното интернет пространство, но за „кебапчета на су вид“ няма нищо публикувано, затова ще пиша и тази рецепта като авторска.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
(за плик 20/25)
по 3 бр. кебапчета на плик
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Настройте Вашият су вид уред на 61°С /141.8°F/.
- Сложете кебапчетата в плик и вакуумирайте.
- Гответе 01:30 часа на 61°С /141.8°F/.
- След като таймерът изключи извадете готовите кебапчета от плика и ги подсушете добре с кухненска хартия.
- Загрейте силно скара и запечете бързо готовите кебапчета, колкото да се отпечата скарата върху тях, като ги обръщате от всички страни.
СЪВЕТ
Обичам да експериментирам с традиционните български храни направени, с все още „новия“ за много колеги метод на Контролирано нискотемпературно готвене под вакуум или т.н. Су вид. Та …за кебапчетата, които за разлика от кюфтетата често си ги приготвяме сами, тях ги купуваме готови от нашите проверени магазини. Сложете ги за около 30 минути във фризера за да се стегнат и запазят формата си. Бих препоръчал да не слагате повече от 3 бр. в плик 20/25, за да има пространство между тях и при вакуумирането да останат разделени. Подправката кимион върви много на кебапчетата, затова може да прибавите една-две щипки в плика. Разбира се най-хубаво е да запечете готовите кебапчета на скара, но ако не разполагате в момента с такава, може да ги запечете и на силно загрят тиган. Гарнитурата си е по Ваш избор. 🙂