Руло"мозайка" на су вид

РУЛО „МОЗАЙКА“

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 65°С /149°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 02:00 часа.

Преди време правих подобно печено роле, но не бях доволен от резултата и ми дойде идеята да го направя на су вид. Фактически направих нова рецепта, прибавих продукти съставих и изпробвах температурно-времевия модел за готвене. Както очаквах тук рулото се получи перфектно, меко и сочно, нищо общо с печеното. Споделям рецептата с Вас, но и нея ще я запиша като авторска. 🙂

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

/за 1 руло/

2 бр. пилешки гърди

1 връзка магданоз

30 гр. царевица/сварена/

30 гр. грах/сварен/

30 гр. прясна червена чушка

2 с.л. зехтин

10 гр. желатин

1 с.л. червен пипер

1 к.л. черен пипер

1 к.л. сух чесън на прах

1 ч.л. едрокристална сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Настройте Вашият су вид уред на 65°С /149°F/.

2. Измийте със студена вода пилешките гърди и ги подсушете добре с хартиени кърпи. Отстранете от гърдите ако има останали ципи, хрущяли или масна тъкан.

3. Нарежете гърдите на кубчета /около 2/2 см/. Отделете листата на магданоза от дръжките и ги натежете на едро. Пригответе си граха и царевицата, а червената чука нарежете на кубчета с големината на граха.

4. В купа сложете пилешкото месо, червения и черния пипер, солта, зехтина, сухия чесън и ги объркайте. Прибавете и граха, царевицата, чушката, магданоза, накрая желатина и наново ги объркайте добре за да се смесят равномерно продуктите.

5. Разстелете кухненско PVC стреч фолио и изсипете овкусените продукти от купата.

6. Започнете да навивате от единия край фолиото, като целта е да оформите руло и същевременно да изтласквате въздухът навън. След като оформите стегнато руло, започнете да го навивате във фолиото. Направете най-малко 10 завивки. Хванете двата края на фолиото и го завийте като бонбон. 🙂 След това ги вържете с кухненски канап.

7. Гответе за 2 часа на 65°С /149°F/.

8. След като таймерът на су вида изключи, охладете рулата в ледена баня и приберете в хладилник най-малко за 3 часа за да се стегнат.

9. След като са вече охладени може да ги нарежете на порции и да сервирате със сос и гарнитура по Ваш избор.

СЪВЕТ

Добре е да използвате охладено пилешко, защото замразеното в последствие при готвенето ще пусне много вода и могат да останат празни шупли в рулото. Пригответе си по-голяма връзка магданоз, защото като махнете дръжките и оберете само листата количеството ще намалее, а магданоза придава страхотен вкус на готовия продукт. Постарайте се да не оставяте въздух между фолиото и рулото, изтласквайте го на страни и стягайте добре. Дебелината на рулото да бъде 60 мм. максимум 70 мм., защото съм направил температурно-времевия модел на готвене специално за тази дебелина. След като го увиете добре с фолиото и завържете двата края с канап, го сложете така във водната баня на су вида. Не е необходимо да се вакуумира. След като го охладите, нарежете и решите да сервирате, проверете добре дали не е останал някой пласт от навитото фолио по нарязаните парчета за да не се изложите пред гостите. Според мен не трябва да се запича допълнително, защото от топлината желатина ще се отпусне и рулото може да се разпадне. Сервирайте го като студено предястие с подходящ сос.

Руло"мозайка" на су вид
Руло“мозайка“ на су вид. Необходимите продукти.

 

Руло"мозайка" на су вид
Нарежете пилешкото на кубчета, а магданоза на едро.

 

Руло"мозайка" на су вид
Разстелете хранително PVC стреч фолио.

 

Руло"мозайка" на су вид
Ето готовите рула..

 

Руло"мозайка" на су вид
Температурно-времевия модел за готвене, който съставих.

 

Руло"мозайка" на су вид
Огладете в ледена баня рулата и приберете в хладилник за да се стегнат.

 

Руло"мозайка" на су вид
..готовите охладени рула, като ги режете внимавайте да не остане фолио по парчетата.

 

Руло"мозайка" на су вид
Моята презентация на Руло“мозайка“ в су вид.

 

Руло"мозайка" на су вид
Руло“мозайка“ на су вид.

 

Руло"мозайка" на су вид
Рулото е меко и сочно….

 

руло мозайка су вид
…друга презентация на руло „мозайка“  на су вид.

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++0+++++++++++++++++++++++++++

Вашият коментар