ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 76.6°С/170°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 01:00 час.
Не подминавайте тази рецепта! Искрено Ви я препоръчвам. Определено с нея ще впечатлите Вашите гости, които първо ще си помислят: „..ооо, ананас с мента и черен пипер..“, но ще останат очаровани от балансираният вкус на всичките подправки в десерта. Опитайте!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 бр. ананас
80 гр. кафява захар
1 ч.л. зърна черен пипер
1 гр. едрокристална сол
30 бр. листа от прясна мента
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Настройте Вашият су вид уред на 76.6°С/170°F/.
- Обелете ананаса, срежете го на четири и премахнете твърдата сърцевина. Измийте го със студена вода и го подсушете с хартиени кърпи.
- Сложете зърната черен пипер, захарта, солта и ментата в хаванче и ги счукайте.
- С получената смес натъркайте парчетата ананас от всички страни. Сложете ананаса в плик и добавете каквото Ви е останало от сместа. Вакуумирайте.
- Гответе за 01:00 час на 76.6°С/170°F/.
- След като таймерът на су вида изгасне извадете и охладете плика в ледена баня за да спрете процеса на готвене. Сервирайте ананаса студен. Ако не се консумира веднага приберете и съхранявайте в хладилник до 1 седмица.
Внимание! Водата затоплена до 76.6°С е много гореща, ползвайте щипки за изваждане на плика от водната баня на су вида!
СЪВЕТ
Ако Вашият ананас ви се струва не достатъчно узрял, може да увеличите захарта на 100 гр. Моят беше добре узрял и сладък, затова избрах този грамаж. Аз ползвах листа мента от градината, които бяха с дължина 1-2 см., ако ползвате купени листа мента имайте предвид, че те са доста по-големи и ще трябва да намалите бройката. Готовият ананас може да сервирате и с неутрален сметанов сладолед.
+++++++++++++++++++++++0+++++++++++++++++++++++++++