ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 84°С /183.2°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:50 часа.
За любителите на зеленчуците и здравословната храна, в която няма нищо пържено, предлагам тази лесна, но много вкусна рецепта.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр. пресни броколи
2 бр. консервирани печени червени чушки
1 бр. скилидка чесън /нарязана на шайби/
1 к.л. едрокристална сол
1 к.л. прясно смлян черен пипер
20 гр.+10 гр. масло
30 гр. прясно настърган пармезан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашият су вид уред на 84°С /183.2°F/.
2. Нарежете броколите на розички. Измийте ги със студена вода, изцедете и ги подсушете добре.
3. Сложете ги в плик и прибавете солта, черният пипер, ½ от чесъна и 20 гр. от маслото. Вакуумирайте или използвайте метода на Архимед за да премахнете въздуха от плика.
4. Нарежете чушките на ивици. Сложете ги в друг плик, прибавете останалата ½ от чесъна и 10 гр. от маслото. Вакуумирайте.
5. Настройте таймера за време на су вида на 50 минути и сложете само плика с броколите. Гответе на 84°С /183.2°F/, докато таймерът покаже, че остават 20 минути, тогава сложете и вторият плик с чушките.
6. След като таймерът на су вида изключи, извадете двата плика /с броколите и с чушките/. Отворете ги и изхвърлете течността, която се е отделила при готвенето. Подредете готовите броколи и чушки в затоплена купа и поръсете отгоре обилно с настъргания пармезан все още топлите зеленчуци. Сервирайте.
Внимание! Водата затоплена до 84°С е много гореща, ползвайте щипки за изваждане на плика от водната баня на су вида!
СЪВЕТ
Когато избирате броколите, гледайте да не са прецъфтяли, а да са с хубав зелен цвят. Желателно е чушките в буркана да са без оцет и олио, а в собствена марина. Може да използвате и прясно печени червени чушки. Обърнете внимание, че двата плика се готвят на една и съща температура, но за различно време – броколите за 50 мин., а чушките за 20 минути.
++++++++++++++++++++++++++++0++++++++++++++++++++
Pingback: 13 ГАРНИТУРИ В SOUS VIDE - SousVide.bg