ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 60°C /140°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:25 часа.
Приятелят, който показва тази рецепта за Вас читателите на SousVide.bg е готвач. Той от 20 години е в кухнята на престижни ресторанти, като последните 5 години работи в Германия в различни пет звездни хотели като Парк Хотел Golden Tulip,Das Weißblick. След завръщането си в България през 2017 г. става главен готвач на Резиденция Ла Мер Варна. По настоящем е главен готвач на Стек Хаус Норма Бургас и ресторант Лазурен бряг Созопол.
Представям Ви моя добър приятел шеф Дани Маджаров.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
(за 1 порция)
1 бр. филе от лаврак
2 бр. скариди
ментово песто
пюре от цвекло
масло
за ментовото песто:
листа от мента
сол
зехтин
кедрови ядки
пармезан
галета
лимонов сок
за пюрето от цвекло:
1 глава цвекло
сол
сметана
масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Поставете всичките продукти за ментовото песто в блендер и блиндирайте.
2. Обелете цвеклото и нарежете на ситно. Сварете до омекване. Изцедете водата сложете цвеклото в блендер заедно със солта, маслото и сметаната. Блиндирайте.
3. Почистете филето от костите. Намажете го с ментовото песто, сложете ситно нарязаните скариди и навийте на руло. Стегнете с кухненски канап. Вакуумирайте.
4. Гответе в су вид на 60°Cза 25 минути.
5. След като е готово ролето се запечатва в масло на тиган. Сервира се върху пюрето от цвекло с декорация по ваш избор.