ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 84°С /183.2°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:50 часа.
Ако искате да запазите цвета и оригиналния вкус на сладките картофи, тогава направете тази проста рецепта. Ще Ви трябва Су вид уред, ако нямате – ние предлагаме. Обадете ни се (0888385877) и си поръчайте и тогава ще може да се насладите на истинския вкус на продуктите и да впечатлите своите гости.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
сладък картоф (батат)
масло
едрокристална сол
прясно смлян черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашият су вид уред на 84°С /183.2°F/.
2. Обелете кората на батата. Измийте го със студена течаща вода и го подсушете добре с хартиени кърпи.
3. Нарежете го на кубчета и го изсипете в плик за вакуумиране.
4. Прибавете маслото, солта и прясно смляния черен пипер. Вакуумирайте.
5. Гответе в загрята водна баня на су вида на 84°С /183.2°F/ за 00:50 часа.
6. След като таймерът на су вида изключи, извадете пликовете и ако няма да ги консумирате непосредствено, то тогава ги охладете в ледена баня и приберете в хладилник.
СЪВЕТ
Винаги измивайте зеленчуците с течаща вода преди да ги сложите в су вида. Така измивате остатъците от почва, които са полепнали по зеленчуците, а знаете, че именно и в почвата виреят опасните бактерии като Clostridium botulinum. Разбира се може да замените маслото със зехтин, ако очаквате вегетарианци за вечеря. Задължително охладете за да спрете процеса на готвене, ако няма да сервирате веднага батата. Етикирайте пликовете и съхранявайте в хладилник до една седмица.
Внимание! Водата затоплена до 84°С е много гореща, ползвайте щипки за изваждане на плика от водната баня на су вида!