ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 85°С /185°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:50 часа.
Винаги ми се е искало да направя брюкселско зеле на Су вид за гарнитура. Само така щях да запазя оригиналният му вкус и прекрасния му зелен цвят. Но нали именно това са едни от предимствата на Sous Vide пред традиционното готвене.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
0,500 кг брюкселско зеле (1 пакет)
едрокристална сол
прясно смлян черен пипер
зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашият Су вид уред на 85°С /185°F/.
2. Обелете брюкселското зеле. Премахнете всички листа, които са повредени или стърчат. Да остане само една хубава и стегната топка.
3. Сложете ги в плик и овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Вакуумирайте.
4. Гответе за 00:50 часа на 85°С /185°F/.
5. След като таймерът на су вида изключи, извадете плика от водната баня и ако не се консумира веднага е препоръчително да се охладят в ледена баня за да се спре процеса на готвене. Съхранявайте в хладилник до 1 седмица.
СЪВЕТ
Не мийте зелчетата, а ги обелете хубаво, като премахнете лошите листа и остане само здрава и стегната топка. Това означава, че по някога зелчетата ще останат на половина, но не се притеснявайте така е по-добре. Разбира се, че може да замените зехтина с масло, стига да няма вегетарианци около вас. 🙂 Ако Ви е добра вакуум машината и запечатва добре, в хладилника може да останат и за повече време, но аз не препоръчвам да се замразяват, защото много ще омекнат след размразяването.
Внимание! Водата затоплена до 85°С е много гореща, ползвайте щипки за изваждане на плика от водната баня на су вида!
Вижте и другите наши предложения за зеленчукови гарнитури на sous vide.
Pingback: 13 ГАРНИТУРИ В SOUS VIDE - SousVide.bg