МАНАТАРКИ В SOUS VIDE

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 80°С /176°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:30 часа.

В това влажно лято хората тръгнаха за гъби. Ако и Вие сте от тях и са ви останали хубави манатарки, Ви препоръчвам да направите тази рецепта с Манатарки на су вид. Гъбите станаха сочни и меки със страхотен вкус.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Пресни гъби Манатарки

Масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Настройте Вашият су вид уред на 80°С /176°F/.

2. Изчистете гъбите ако по тях има останали парчета от пръст, част от корена или ако са загнили в някоя част. Изтрийте ги с влажна кърпа.

3. Нарежете ги на филии по 5-6 мм.

4. Сложете ги в плик, прибавете масло и вакуумирайте.

5. Гответе за 00:30 часа на 80°С /176°F/.

6. Може да ги консумирате веднага или ако не, охладете в ледена баня и съхранявайте в хладилник.

СЪВЕТ

Избирайте хубави гъби, прегледайте ги да не са червиви. Не мийте гъбите, а само ги забършете с влажна кърпа. Не режете гъбите на тънко, оптималната дебелина е около 5 мм. Вегетарианците може да заменят маслото със зехтин. Ако сте забелязали аз не сложих сол. Солта ще извлече влагата от гъбите, а аз искам да останат сочни. Поради същата причина намалих температурата на 80°С /176°F/, докато някой издания предлагат температура от 85°С. И не сбърках, гъбите бяха страхотни – меки и сочни. Ако няма да ги консумирате непосредствено, то тогава ги охладете в ледена баня за да спрете готвенето и съхранявайте в хладилник до една седмица. Не препоръчвам замразяване и фризерно съхранение. Може да ги прибавите към готов вече сос и да ги консумирате веднага без да ги варите заедно със соса, защото те са готови за консумация. Може да ги прибавите към гарнитура, както направих аз.

Имайте предвид, че гъбите са леки и плуват на повърхността на водата, затова ги натиснете с решетка.

Внимание! Водата затоплена до 80°С е много гореща, ползвайте щипки за изваждане на плика от водната баня на су вида!

МАНАТАРКИ В SOUS VIDE
…нарежете гъбите на филии с дебелина от 5-6 мм
Температурно-времеви модел на готвене.
МАНАТАРКИ В SOUS VIDE
Добавих манатарките sous vide към гарнитура на телешки стек. Препоръчвам!

1 thought on “МАНАТАРКИ В SOUS VIDE”

  1. Pingback: 13 ГАРНИТУРИ В SOUS VIDE - SousVide.bg

Вашият коментар