ГАРНИТУРИ в SOUS VIDE – БЕЙБИ СПАНАК

ГАРНИТУРИ в SOUS VIDE – БЕЙБИ СПАНАК

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 85°С /185°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:20 часа.

Несъмнено гарнитурата е съставна част от ястието, затова продължавам да Ви улеснявам с различни елементи за гарнитура приготвени на Sous Vide. Предимството на тази рецепта не е в бързината на самото приготвяне, а в това, че имаш един готов продукт, който във всеки един момент можеш да го извадиш от хладилника и да го прибавиш към гарнитурата на различни ястия.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

(за 1 плик)

100 гр. бейби спанак (или един плик)

20 гр. масло

Прясно смлян черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Настройте Вашия су вид уред на 85°С /185°F/.

2. Измийте спанака с течаща вода и го отцедете много добре.

3. Сложете го в плик, прибавете прясно смлян черен пипер и 20 гр. масло.

4. Вакуумирайте и гответе за 00:20 часа на 85°С /185°F/.

5. Когато таймерът на су вида изключи, извадете плика и ако няма да го консумирате веднага, го шокирайте в ледена баня, за да спрете процеса на готвене. Съхранявайте в хладилник при под +4°С до 10 дни без да отваряте пакета. Вече имате готов продукт, който във всеки един момент бързо може да прибавите към гарнитурата на ястието Ви.

СЪВЕТ

Както виждате в рецептата не съм записал сол, не защото съм пропуснал, а защото не слагам. Ако сложите сол тя ще извлече соковете от спанака и те ще се отделят в плика, а ние не искаме това. После, когато сервирате спанака, може да го поръсите с малко сол, а ако соса с който заливате ястието Ви е малко солен, може да минете и без посоляване. Когато миете спанака и забележите изгнили или повредени листа ги премахнете. Препоръчвам да отцедите водата от миенето, като го минете през ръчна центрофуга. Така ще сте сигурни, че е максимално изцеден. Към изброените подправки може да прибавите и тези, които Вие предпочитате например ½ к.л. чесън на прах, а ако очаквате вегетарианци може да замените маслото със зехтин. Ако няма да консумирате готовия продукт веднага, тогава шокирането в ледена баня е задължително.

Внимание! Водата затоплена до 85°С е много гореща, ползвайте щипки за изваждане на плика от водната баня на су вида!

ГАРНИТУРИ  в  SOUS VIDE – БЕЙБИ СПАНАК
ГАРНИТУРИ в SOUS VIDE – БЕЙБИ СПАНАК
…ако разполагате с ръчна центрофуга, изцедете водата ..
ГАРНИТУРИ  в  SOUS VIDE – БЕЙБИ СПАНАК
…вакуумиране
ГАРНИТУРИ  в  SOUS VIDE – БЕЙБИ СПАНАК
Температурно-времеви модел на готвене на бейби спанака.
ГАРНИТУРИ  в  SOUS VIDE – БЕЙБИ СПАНАК
…след су вида спанака е със запазен цвят и е без отделена вода, защото не сме сложили сол.
ГАРНИТУРИ  в  SOUS VIDE – БЕЙБИ СПАНАК
…готовият спанак може да използвате за подложка или като част от гарнитурата на вашето ястие.
ГАРНИТУРИ  в  SOUS VIDE – БЕЙБИ СПАНАК
…аз използвах бейби спанака за подложка на свинско предно джоланче – също приготвено на су вид.
ГАРНИТУРИ  в  SOUS VIDE – БЕЙБИ СПАНАК
…и ако мислите, че гарнитурите приготвени на су вид не са вкусни, вижте как гостите връщат чиниите. 🙂

1 thought on “ГАРНИТУРИ в SOUS VIDE – БЕЙБИ СПАНАК”

  1. Pingback: 13 ГАРНИТУРИ В SOUS VIDE - SousVide.bg

Вашият коментар