ПИЛЕ „КАПРЕЗЕ“ - SOUS VIDE

ПИЛЕ „КАПРЕЗЕ“ – SOUS VIDE

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 65°С/149°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 01:00 час.

Тази рецепта я видях в едно телевизионно предаване, а готвачът я приготви по традиционен начин. Хареса ми идеята за пиле капрезе, затова с малки промени я повторих. Стана много вкусно пиле, затова с удоволствие я споделям с Вас. Препоръчвам на тези, които сега започват да се занимават със Су Вид, да започнат с пилешко месо, защото е благоприятно за готвене на Sous Vide.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

(за 1 порция)

1 бр. пилешко филе

50 гр. моцарела

30 гр. сушени домати

2 с.л. песто

2+2 с.л. олио от буркана със сушените домати

½ ч.л. едрокристална сол

½ ч.л. прясно смлян черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Настройте Вашия Су Вид уред на 65°С/149°F/.

2. Измийте пилешкото филе и премахнете ако има останали ципи и хрущяли. Подсушете го с хартиена кърпа.

3. С нож направете отвор (вж. снимката).

4. Нарежете моцарелата на кубчета, а сушените домати на ситно. Сложете ги в купа и прибавете пестото, солта и черния пипер. Разбъркайте. Ако сместа Ви се струва много суха, прибавете и двете лъжици олио.

5. Напълнете образувалия се отвор (джоб) в пилешкото филе със сместа, сложете в плик, прибавете другите 2 с.л. олио и вакуумирайте.

6. Гответе за 01:00 час на 65°С/149°F/.

7. Когато таймерът на Су Вида изключи, отворете плика, попийте добре пилето и го запечете на силна скара или тиган. Сервирайте със сос и подходяща гарнитура. Ако си го правите на заготовка тогава охладете в ледена баня и съхранявайте в хладилник запечатано до 7 дни, а във фризер до 6 месеца.

СЪВЕТ

Изберете по-голямо филе, използвайте широк и остър нож и се постарайте да не го прободете на друго място с ножа, когато правите отвора за джоба. Не е необходимо да зашивате или закопчавате с клечка отвора, защото когато вакуумирате филето той ще се затвори и при готвенето ще се стегне, така че плънката няма да излезе. Препоръчвам да сервирате със сос, за да се запази сочността на пилешкото филе. Понеже ястието е в италианската гама, аз сервирах със сос „Четири сирена“. Препоръчвам. 🙂

ПИЛЕ „КАПРЕЗЕ“ - SOUS VIDE
..необходимите продукти..
ПИЛЕ „КАПРЕЗЕ“ - SOUS VIDE
..използвайте широк и остър нож за да направите отвора, като внимавате да не го прободете на друго място.
ПИЛЕ „КАПРЕЗЕ“ - SOUS VIDE
…направете смес за плънката от моцарела, сушени домати и песто.
ПИЛЕ „КАПРЕЗЕ“ - SOUS VIDE
Температурно-времеви модел на готвене на пиле капрезе.
ПИЛЕ „КАПРЕЗЕ“ - SOUS VIDE
…сервирайте със сос. Моят беше „Четири сирена“.
ПИЛЕ „КАПРЕЗЕ“ - SOUS VIDE
ПИЛЕ „КАПРЕЗЕ“ – SOUS VIDE
ПИЛЕ „КАПРЕЗЕ“ - SOUS VIDE
ПИЛЕ „КАПРЕЗЕ“ – SOUS VIDE

2 thoughts on “ПИЛЕ „КАПРЕЗЕ“ – SOUS VIDE”

  1. Още от презентацията на тази рецепта се запалих да я опитам. Получи се много добър резултат и определено пак ще повторя. Използвах две филета на Duk и за по-бързо готов сос „Четири сирена“ на MAGI. Поздравявам Ви за отличната рецепта! Не знам колко звезди мога да Ви дам, но Ви ги давам всичките както на Вас, така и на колегата Ви, от когото сте получили рецептата и идеята.

    1. …благодаря! Рецептата наистина се оказа много добра, а резултата – чудесен. Радвам се, че съм подпомогнал Вашите кулинарни резултати. Поздрави.

Вашият коментар