ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 85°С/185°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 02:00 часа.
В края на лятото хванах последните малини, които бяха на пазара. И понеже разполагах с пектин, реших да си направя конфитюр за палачинките. 🙂
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
600 гр. пресни малини
250 гр. пудра захар
40 гр. пектин
½ к.л. лимонена киселина
150 мл. вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашият су вид уред на 85°С/185°F/.
2. Почистете малините от листа, сламки и ако има развалени плодове. Измийте ги на течаща вода.
3. В купа смесете добре сухите продукти.
4. Сложете всичко в плик, прибавете водата, разклатете хубаво плика и вакуумирайте.
5. Гответе за 2 часа на 85°С/185°F/.
6. След като таймерът на су вида изключи извадете плика, разклатете го добре и го охладете в ледена баня. Съхранявайте в хладилник.
СЪВЕТ
Не се притеснявайте да измиете малините. Ние прибавяме вода в плика, така че няма проблем като са мокри. Този път сложих пудра захар за да може лесно да се разтопи. Пресях я и в нея прибавих пектина и лимонената киселина. Разклатете плика, за да може водата да овлажни сухите продукти. Постарайте се да не остават бучки. Ако забележите такива ги натиснете с пръст през плика. След като охладите плика пектина ще промени консистенцията от течна в желеобразен конфитюр.
Пектин може да си поръчате от сайта на моите приятели от БИОРЕСТ ООД
Тази рецепта може да я изпълните и с други плодове.
Внимание! Водата затоплена до 85°С е много гореща, ползвайте щипки за изваждане на плика от водната баня на су вида!