КОНФИТЮР ОТ МАЛИНИ SOUS VIDE

КОНФИТЮР ОТ МАЛИНИ SOUS VIDE

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 85°С/185°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 02:00 часа.

В края на лятото хванах последните малини, които бяха на пазара. И понеже разполагах с пектин, реших да си направя конфитюр за палачинките. 🙂

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600 гр. пресни малини

250 гр. пудра захар

40 гр. пектин

½ к.л. лимонена киселина

150 мл. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Настройте Вашият су вид уред на 85°С/185°F/.

2. Почистете малините от листа, сламки и ако има развалени плодове. Измийте ги на течаща вода.

3. В купа смесете добре сухите продукти.

4. Сложете всичко в плик, прибавете водата, разклатете хубаво плика и вакуумирайте.

5. Гответе за 2 часа на 85°С/185°F/.

6. След като таймерът на су вида изключи извадете плика, разклатете го добре и го охладете в ледена баня. Съхранявайте в хладилник.

СЪВЕТ

Не се притеснявайте да измиете малините. Ние прибавяме вода в плика, така че няма проблем като са мокри. Този път сложих пудра захар за да може лесно да се разтопи. Пресях я и в нея прибавих пектина и лимонената киселина. Разклатете плика, за да може водата да овлажни сухите продукти. Постарайте се да не остават бучки. Ако забележите такива ги натиснете с пръст през плика. След като охладите плика пектина ще промени консистенцията от течна в желеобразен конфитюр.

Пектин може да си поръчате от сайта на моите приятели от БИОРЕСТ ООД

Тази рецепта може да я изпълните и с други плодове.

Внимание! Водата затоплена до 85°С е много гореща, ползвайте щипки за изваждане на плика от водната баня на су вида!

КОНФИТЮР ОТ МАЛИНИ SOUS VIDE
Необходимите продукти.
КОНФИТЮР ОТ МАЛИНИ SOUS VIDE
…постарайте се да няма бучки останали от сухите продукти.
КОНФИТЮР ОТ МАЛИНИ SOUS VIDE
Температурно-времеви модел на приготвяне на конфитюра от малини.
КОНФИТЮР ОТ МАЛИНИ SOUS VIDE
…получи се чудесен конфитюр с добра консистенция.
КОНФИТЮР ОТ МАЛИНИ SOUS VIDE
…използвах конфитюра от малини като съставка за направата на трайфели с пържени щурци.

Вашият коментар