КОНФИТЮР ОТ СИНИ СЛИВИ SOUS VIDE

КОНФИТЮР ОТ СИНИ СЛИВИ SOUS VIDE

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 85°С/185°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 02:00 часа.

В края на септември завърши поредното издание на Български фестивал на сливата – Троян 2019. Тази годна представих „Конфитюр от сини сливи“ направен на sous vide. Заради това, че се получи добре споделям с Вас тази троянска рецепта, но направена по нов начин.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

/за 1 плик/

10 бр. сини сливи

100 гр. захар

¼ к.л. лимонена киселина

2 бр. листа от индрише

10 гр. пектин

100 гр. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Настройте Вашият су вид уред на 85°С/185°F/.

2. Измийте ги на течаща вода и премахнете костилките на сливите.

3. В купа смесете добре сухите продукти.

4. Сложете всичко в плик, прибавете водата, разклатете хубаво плика и вакуумирайте.

5. Гответе за 2 часа на 85°С/185°F/.

6. След като таймерът на су вида изключи извадете плика, разклатете го добре и го охладете в ледена баня. Съхранявайте в хладилник.

СЪВЕТ

Ако желаете конфитюра да е по-сладък може да увеличите захарта. Разклатете плика, когато сложите всичките съставки, за да може водата да овлажни сухите продукти. Постарайте се да не остават бучки. Ако забележите такива ги натиснете с пръст през плика. След като охладите плика пектина ще промени консистенцията от течна в желеобразен конфитюр.

Пектин може да си поръчате от сайта на моите приятели от БИОРЕСТ ООД

Тази рецепта може да я изпълните и с други плодове.

Внимание! Водата затоплена до 85°С е много гореща, ползвайте щипки за изваждане на плика от водната баня на су вида!

КОНФИТЮР ОТ СИНИ СЛИВИ SOUS VIDE
ЗА КОНФИТЮР ОТ СИНИ СЛИВИ SOUS VIDE
КОНФИТЮР ОТ СИНИ СЛИВИ SOUS VIDE
Температурно-времеви модел на готвене.
КОНФИТЮР ОТ СИНИ СЛИВИ SOUS VIDE
КОНФИТЮР ОТ СИНИ СЛИВИ SOUS VIDE
КОНФИТЮР ОТ СИНИ СЛИВИ SOUS VIDE
…на празника на сливата изкарахме су видите 🙂

Вашият коментар