БАВНО СГОТВЕНО ПАТЕШКО БУТЧЕ sous vide

БАВНО СГОТВЕНО ПАТЕШКО БУТЧЕ в 5-те Азиатски подправки / пюре от ферментирал Смилянски боб / Традиционен Родопски пататник / Хойсин сос

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 75⁰С /167.5⁰F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 07:00 часа.

шеф Филип Петров
шеф Филип Петров

Днес в „Рецепти от приятели“ Ви представям един добър приятел и чудесен готвач – Шеф Филип Петров – Главен Технолог в Mangera Eat Grill & Dinner. С дългогодишна практика както у нас така и в чужбина. Филип Петров е черпил опит от Италия, Малта, Испания, Франция и много други държави.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

(за 4 порции)

4 бр. Патешки бутчета

10 гр. 5-те Азиатски подправки

За саламурата:

4-ри процентов разтвор – сол и вода за 12 часа.

Вакум пакет

Пюрето от боб:

200 гр. Смилянски боб

200 мл. Вино

200 мл. Винен оцет

100 гр. Кафява захар

100 гр. Вода

1 бр. Кефир лайм

1 бр. Галангал

10 бр. Черен пипер зарна

1 бр. Шалот

1 скилидка Чесън

2 с.л. Цвик

За родопския пататник:

500 гр. картофи

1 бр яйце

Краве сирене

Масло

За Хойсин соса:

2 с.л. Меласа

2 с.л. Фъстъчено масло

2 с.л. Соев сос

2 с.л. оризов оцет

½ с.л. Сладко кисел сос

0.001 гр. чесън на прах

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Накисваме боба за 24 часа.

2. Сваряваме го.

3. Правим сладко соления разтвор – вино, винен оцет и останалите съставки. Оставяме да се охлади леко сместа, но не напълно. Слагаме боба в буркан и заливаме със сместа и добавям 2 лъжици Цвик (водата, която се е отделила на повърхността на киселото мляко)

4. Правим 4-ри процентовия разтвор с вода и сол и оставяме бутчетата за 12 часа.

5. След това изсушаваме бутчетата с кърпа и добавяме 5-те подправки. Вакуумираме и готвим Су Вид на 75 градуса за 7 часа.

6. За Пататника настъргваме картофите и смесваме със яйцето, сиренето и маслото. Готвим я на тиган като рьощи след това го обръщаме в тава и печем на 220 градуса докато хване златиста коричка.

7. За хойсин соса – следваме всички подправки и минаваме през термо кана.

8. След като всички съставки са готови, монтираме ястието в чинията.

БАВНО СГОТВЕНО ПАТЕШКО БУТЧЕ sous vide
БАВНО СГОТВЕНО ПАТЕШКО БУТЧЕ

Вашият коментар