ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 75⁰С /167.5⁰F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 07:00 часа.
Днес в „Рецепти от приятели“ Ви представям един добър приятел и чудесен готвач – Шеф Филип Петров – Главен Технолог в Mangera Eat Grill & Dinner. С дългогодишна практика както у нас така и в чужбина. Филип Петров е черпил опит от Италия, Малта, Испания, Франция и много други държави.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
(за 4 порции)
4 бр. Патешки бутчета
10 гр. 5-те Азиатски подправки
За саламурата:
4-ри процентов разтвор – сол и вода за 12 часа.
Вакум пакет
Пюрето от боб:
200 гр. Смилянски боб
200 мл. Вино
200 мл. Винен оцет
100 гр. Кафява захар
100 гр. Вода
1 бр. Кефир лайм
1 бр. Галангал
10 бр. Черен пипер зарна
1 бр. Шалот
1 скилидка Чесън
2 с.л. Цвик
За родопския пататник:
500 гр. картофи
1 бр яйце
Краве сирене
Масло
За Хойсин соса:
2 с.л. Меласа
2 с.л. Фъстъчено масло
2 с.л. Соев сос
2 с.л. оризов оцет
½ с.л. Сладко кисел сос
0.001 гр. чесън на прах
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Накисваме боба за 24 часа.
2. Сваряваме го.
3. Правим сладко соления разтвор – вино, винен оцет и останалите съставки. Оставяме да се охлади леко сместа, но не напълно. Слагаме боба в буркан и заливаме със сместа и добавям 2 лъжици Цвик (водата, която се е отделила на повърхността на киселото мляко)
4. Правим 4-ри процентовия разтвор с вода и сол и оставяме бутчетата за 12 часа.
5. След това изсушаваме бутчетата с кърпа и добавяме 5-те подправки. Вакуумираме и готвим Су Вид на 75⁰ градуса за 7 часа.
6. За Пататника настъргваме картофите и смесваме със яйцето, сиренето и маслото. Готвим я на тиган като рьощи след това го обръщаме в тава и печем на 220 градуса докато хване златиста коричка.
7. За хойсин соса – следваме всички подправки и минаваме през термо кана.
8. След като всички съставки са готови, монтираме ястието в чинията.