СЕДМИЦА НА ИНФУЗИЯТА В SOUSVIDE.BG -мащерка и зехтин -кориандър и олио от рапица

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 75⁰С /167⁰F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 03:00 часа.

Общият процес на приготвяне на инфузия на sous vide е много лесен. Водната баня първо се загрява до температурата, на която искате да направите инфузията. Това обикновено е около 131 ° F до 160 ° F (55 ° C до 71.1 ° C) за оцет, вода или алкохол и от 149 ° F до 176 ° F (65 ° C до 80 ° C) за масла. Използваната температура влияе на ароматния профил на инфузията, тъй като различни аромати се извличат по-бързо от ароматизиращите агенти при различни температури.
Инфузии на Sous vide
След това поставете всички ароматизиращи вещества в течността, в която вливате, и ги запечатайте в торбичка sous vide, буркан Mason или стъклена бутилка.

Поставете инфузията на водна баня и я оставете да се готви, докато се постигне ароматния профил, който търсите. Това обикновено е от 1 до 4 часа за оцет или алкохол и 3 до 12 часа за масло, в зависимост от използваната температура и желания ароматичен профил.

След като инфузията приключи, тя трябва да бъде охладена в ледена баня, така че летливите ароматни вещества да се върнат в течността. След като изстине, прецедете течността и след това тя е готова за употреба.

Вашият коментар