ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 52°С /125.6°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:20 часа.
Толстолоба е една от рибите, с която масово се зарибяват сладководните водоеми, затова и винаги се намира в специализираните магазини за риба. Това е една от причините често да присъства на нашата трапеза. Макар да е от Род шаранови, неговото месо е по-плътно и по-твърдо от традиционния шаран. От тук може пък да се направи заключението, че е чудесен за готвене на су вид. Избрах части от опашката. Независимо, че там има повече кости, според мен месото е по-вкусно.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
(за 2 порции)
2х200 гр. толстолоб
Сол
Подправка за риба „Наслука” SoGood
2 с.л. зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашият су вид уред на 52°С /125.6°F/.
2. Измийте и подсушете добре рибата.
3. Овкусете със сол и подправката за риба. Вакуумирайте.
4. Гответе за 20 мин. на 52°С /125.6°F/.
5. След като таймерът на су вида изключи, извадете рибата от плика и я запечете на силно загрят тиган или скара, за да получи характерният карамелен вкус и аромат на печено.
6. Ако няма да консумирате рибата веднага, то тогава я охладете в ледена баня и съхранявайте в хладилник при температура под +4°С.
СЪВЕТ
Рибите, които се приготвят на су вид е добре по възможност да са пресни, да не са стояли продължително време в хладилник или фризер, защото се отразява на вкуса. Но както казах…по възможност. Що се отнася до подправката за риба, ако не разполагате с такава може да я замените с вашата любима подправка за риба или пък да си я закупите от нашия е-магазин: https://shop.sousvide.bg/produkt/наслука/


