агнешки шишчета

АГНЕШКИ ШИШЧЕТА

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 57⁰С /134.6⁰F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 01:20 час.

Знам, че сега не е време за агнешко, но ми донесоха нарязано агнешко на кубчета и затова реших да го направя на шишчета. И понеже според българският календар не е време за агнешко, няма да слагам нашенските традиционни подправки и ще го направя малко по близкоизточно.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

0.700 кг. агнешко месо на кубчета

3 бр. скилидки чесън

1 к.л. сол

1 к.л. смлян кимион

1 к.л. от подправката „Гергьовче“ на SOGood

1 к.л. пушен лют червен пипер

1 ч.л. куркума

1 с.л. сироп от нар

1 с.л. балсамов оцет

2 с.л. зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Загрейте Вашият су вид уред на 57⁰С /134.6⁰F/.

2. Измийте и подсушете добре агнешкото месо.

3. Сложете го в купа и прибавете всички съставки. Разбъркайте добре за да смесят подправките и да полепнат по всичките парчета месо.

4. Нанижете кубчетата на шишчета, сложете в плик и вакуумирайте.

5. Гответе за 01.20 часа на 57⁰С /134.6⁰F/.

6. След като таймерът на су вида изключи, извадете шишчетата от плика и ги запечете на скара.

СЪВЕТ

Опитайте се да отстраните колкото е възможно ципите по месото. Когато вакуумирате гледайте острото на шишчетата да не пробие плика.

..необходимите продукти.
..сложете всички продукти в купа и разбъркайте добре за да смесят подправките.
нанижете шишчетата
Температурно-времевия модел на готвене.
…нека се готвят във водната баня на су вида.
…след су вид готвенето изглеждат така.
запечете на скара да придобият карамелен вкус и аромат.

Вашият коментар