КЕТО ТЕЛЕШКИ БУРГЕР НА SOUS VIDE С КЕТО ОБЛАЧЕН ХЛЯБ

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 58°С /136.4°F/.

ВРЕМЕ НА ГОТВЕНЕ – 00:40 часа.

Продължавам с КЕТО темата, защото ми е интересна, а и както казах в анонса на предната рецепта ми се налага да приготвям кето ястия без въглехидрати. Да без въглехидрати, а хлябът е въглехидратен продукт, как тогава да си направиш бургер, когато толкова много ти се яде? Ще Ви покажа, та когато сте на КЕТО диета да може да си спретнете един страхотно вкусен бургер от ирландско младо телешко и облачен хляб. Използваме методът sous vide за да запазим мазнината в бургера, а и да остане сочен. Въглехидратите в ястието са под 30, така че чудесно се вписвате в КЕТО режима.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

/ за 2 ястия /

2 бр. х 150 гр. бургери

2 х 7 гр. масло ГХИ

2 х 10 гр. Чедър

авокадо, спанак

/ за облачният хляб /

4 бр. яйца

1 пакетче крема сирене

½ к.л. бакпулвер

½ к.л. сол

½ к.л. подправка „Соло“ на SoGood

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Загрейте фурната на 175°С.

2. Отделете белтъците от жълтъците в две отделни купи.
3. Към белтъците прибавете бакпулвера и разбийте на сняг докато получите твърди връхчета.

4. Размачкайте сиренето крема добре и прибавете към жълтъците, заедно със солта и подправката за яйца на SoGood. Разбийте до еднородна консистенция.

5. Получената смес прибавете на части към разбитите белтъци и с шпатула леко разбърквайте докато се получи жълта еднородна смес.

6. Върху хартия за печене с помощта на ринг или само с шпатулата оформете плътни кръгове със сместа, като оставяте разстояние между тях.

7. Печете в загрятата фурна за 18-20 мин.(в зависимост от силата на печене на Вашата печка), докато питките придобият приятен загар. Извадете облачните хлебчета и оставете да се охладят.

8. Сложете суровите бургери в пликове, прибавете маслото ГХИ и вакуумирайте.

9. Гответе на 58°С /136.4°F/ за 40 минути.

10. Подсушете и довършете бургерите на силна скара за по 1.30 мин. на страна. Преди да ги махнете от скарата сложете чедъра за да се разтопи.

11. Монтирайте бургерите.

СЪВЕТ

Ако нямате възможност сами да си направите бургерите от телешко мляно месо, може да използвате готови такива. Нарочно използвах чедър рязан от пита, а не традиционните чедър листчета, които не се разтапят и стоят като пластмаса. Вместо айсберг използвах листа от спанак. Ако имате кето майонеза може да прибавите и от нея към този вкусен нисковъглехидратен КЕТО бургер. За Облачният хляб съм използвал рецепта от forlife.bg

Необходимите продукти
разбийте белтъците на сняг
разбийте жълтъците с крема сиренето и подправката
с помощта на шпатула прибавете жълтъците към разбитите белтъци и разбъркате с въртеливи движения
оформете питките на Облачният хляб
печете на 175 градуса за 18 мин.
оставете питките на облачният хляб да се охладят
вакуумирайте суровите бургери заедно с маслото ГХИ
гответе на су вид за 40 мин. на 58 градуса
довършете бургерите на силна скара
монтирайте Облачният хляб с готовите бургери
КЕТО диетата може да бъде и вкусна

Вашият коментар