УРЕДИ

ВАЖНО: Целта на този раздел е да Ви запозная с различни видове и марки sous vide уреди. Но ако желаете да си закупите Sous Vide, то посетете нашият е-магазин, за да видите какво предлагаме:
http://www.shop.sousvide.bg

sous vide, machine, су вид, уред,
Различни видове су вид уреди

Тази техника е необходима за всяка кухня, която следва последните тенденции в бранша. И не само в ресторантите, а много любители готвачи използват тази технология в домашни условия за приготвяне на ежедневната си храна. Работата с тези уреди не изисква никакви специални умения.

СЪВЕТИ ПРИ ПОКУПКА

Контрол на температурата: Важно е да се разбере как се контролира температурата. За точност, се изисква термистор или PID. Ако устройството използва просто устройство за включване / изключване на термостата, то ще създаде широки граници от температури, негодни за су вид готвене. Прието е отклонението да е +/- 0.1ºC. PID технология с чувствителна РТС може точно да поддържа температурата в рамките на този тесен кръг.
Производителите обявяват в брошурите температурния диапазон на уреда. Задължително го проверете, за да се гарантира, че той отговаря на вашите нужди за готвене. Общоприето е той да бъде от: 30ºC /86ºF / до 99ºC /210ºF /.
Автоматично изключване: Не е желателно за устройството, да се изключи автоматично след като изтече времето за готвене, тъй като ако храната се остави там за по-дълъг период от време при по-ниска температура, има вероятност от развалянето на храната. За безопасност, устройството ще работи, докато не се изключи от потребителя, за да се предотврати развалянето на храната. Всички уреди имат таймер, но той не изключва уреда, когато времето е изтекло, а алармира потребителя със звуков сигнал че процеса на готвене е завършил.
Предварително затопляне: Някои машини загряват водата до необходимата температура за много по-дълго време. Добрите машини загряват водата: от 
21ºC /70ºF/ до 60ºC /140ºF/  = 20 до 30 минути и от 21ºC/70ºF/  до 90 °C /194ºF/  = 35 до 45 минути.
Таймер Min/Max: Подходящото време варира от 1 минута до 99 часа за всички храни. Има таймери, които не покриват този диапазон, това ще доведе до ограничаване на приготвянето на някой от видовете храни.
Целзий или Фаренхайт? Някои машини предлагат C или F отчитане на температурата и не и двете опции. Добрите су вид машини са програмируеми и в двете отчитания на температурата.
Циркулация на водата: За поддържане на необходимата температура в целия резервоар е необходимо уредът да притежава циркулационо устройство, което да бъде с необходимият дебит за да осигури поддържането на зададената температура във всяка точка на резервоара с вода.

ПРОФЕСИОНАЛНИ УРЕДИ

Професионалните су вид уреди се разделят на подвижни – тяло с дисплей, циркулационната помпа и нагревателя са монтирани на него, и стационарни – състоят се от термоизолационна вана, в която са вградени циркулационна помпа с нагревател, а дисплея е на лицевата страна на ваната. Бих препоръчал са си вземете мощен подвижен уред, защото е удобен за преместване и може да приготвя и много, и малко порции. Цените варират около и над 1000 лв. за добрите модели. Ще представя марки, които може да намерите на българския пазар във фирмите, които предлагат кухненско оборудване, като ще запазя оригиналното наименование на уреда под което се предлага.

Започвам представянето на професионалните уреди естествено с този, с който работя в моята кухня.

Уред за нискотемпературно готвене STEBA SV100PRO

STEBA SV100 PRO
Уред за нискотемпературно готвене STEBA SV100 PRO

Производител: STEBA GERMANY

Описание:Подвижен уред за су вид (Sous-Vide) готвене

 • Захранване 230 V, 50 Hz

 • Мощност: 1500  W

 • Корпус от висококачествена неръждема стомана

 • Загрява 30 литра вода до 56°C с точност до 0,1°C за около 45 минути

 • Циркулация на водата: 7,5 l/min

 • Модерен LCD дисплей с приятна LED подсветка

 • Показание на дисплея за температура в момента

 • Показание на дисплея за избрана температура на су вид готвене

 • Цифров таймер

 • Точен електронен контрол на температурата

 • Бутон за включване и изключване

 • Може да се използва в съдове за готвене с дълбочина над 14 cm (от 15 cm нагоре)

 • Възможност за приготвяне на 120 порции едновременно

 • Цвят: черен

 • Размери: 320 x  145 x 130 mm

 • Тегло: 2,0 kg

Уреда загрява 30 литра вода до 56°C с точност до 0,1°C за около 45 минути и осигурява 7,5 литра/минута циркулация на водата.

                                             =============================

 

 

Циркулатор за sous-vide готвене SVP-100

SVP - 100
Уред за нискотемпературно готвене SVP-100

Производител: Sammic

Описание :Лесeн за транспортиране и съхранение. Дисплей за времето и температурата.                                    Резолюция на дисплея 0.1ºС.                              Температурен диапазон от +5ºС до +95ºС.              Таймер: от 1′ до 99″.                                               Максимално количество вода за обработка 56л. Минимална дълбочина на съда, в който ще се използва – 150мм.                                                                             Мощност 1kW. 122/153/200мм.

                                              ===========================

Дигитална вана за sous-vide готвене SVC-14

svc-14
Нискотемпературна вана за готвене су вид SVC-14

Производител: Sammic

Описание: Изцяло от неръждаема стомана.

Температурен диапазон от +5ºС до +99ºС.

Таймер от 1′ до 99″. Резолюция на дисплея 0.1ºС.

Вместимост 14л.

Мощност 1.5kW. 431/377/290мм.

                                                ==========================

Sous Vide Supreme

Sous Vide Supreme
Уред за нискотемпературно готвене          Sous Vide Supreme

Производител: Eades Appliance Technology, LLC (EAT)

Описание:Уред за готвене по метода Sous Vide, с елегантен и многофункционален дизайн. Прецизен контрол на температурата от 30 до 99°C с резолюция 0.5°C. Таймер за готвене от 0 до 99 часа с резолюция 1 минута. Капацитет до 20 порции x 115г  храна. Подвижен захранващ кабел. Дъно със специална конструкция за генериране на топлинна турбуленция. Поставка за торбички от неръждаема стомана. Може да се използва в три позиции, позволяващи разделянето на пакетчетата едно от друго и осигуряващи покриването им с вода. Безшумен при работа, енергийно икономичен. Лесно почистване. Подходящ за домашна употреба и за малки ресторанти, заведения за кетъринг.

                                           ===========================

Уред за готвене с вакуум при ниска температура SousVide SYSTEM 25 л.

sous vide Mod: CVS 400
Вана за нискотемпературно готвене Mod: CVS 400

Производител: Lavezzini – Италия

Описание: Уред за ниско температурно готвене под вакуум – Су ВИД. Mod: CVS 400

Обем: 25 литра.

Контрол на температурата и постоянна циркулация на водата.

Температурен диапазон: от 45˚С до 100˚С.

Неръждаем корпус.

Височина на камерата 200мм.

Тегло: 12 кг.

Електронен дисплей с визуализация на параметрите.

Всички витамини и аромати, концентрирани в храната се запазват..

Външни размери: 350x550x320

Мощност: 1KW/230V

                                          =============================

Професионален Уред за Нискотемпературно готвене SIRMAN SOFTCOOKER Wi-FOOD

sous vide SIRMAN
Утед за нискотемпературно готвене SIRMAN.

Производител: SIRMAN

Описание: Професионален Уред за Нискотемпературно готвене SIRMAN SOFTCOOKER Wi-FOOD Революцията в ниско температурното готвене! Новият Wi-Food SOFTCOOKER SIRMAN ви позволява да получите достъп до огромен брой изпитани рецепти чрез безплатно приложение. Може да запазвате и споделяте вашите рецепти. Може да рекламирате вашият ресторант или бизнес само с няколко кликвания. Wi-Food SOFTCOOKER SIRMAN е носител на наградата SMART LABEL Host 2015. – Корпус от анодизиран алуминий – Голям “touch” дисплей 5” с IP 67 – Безплатно приложение Android / iOS за сваляне от www.softcooker.com – Възможност за управление на няколко уреда от приложението – Възможност за управление на множество етапи на готвене от приложението – Bluetooth – Запаметяване на 10 програми – Възможност за съхранение на програми и рецепти в порталът – Температура в °C 24÷99,9 или °F 75,2÷199,9 – Сензор за безопастност изключване на уреда при използване без вода – Най добри резултати до 80 литра – Потопяване до 152 мм – Мощност: 2 kW 230V/50Hz – Размер: 164x203x377 мм.

                                             ===========================

Професионален Уред за Нискотемпературно готвене SIRMAN SOFTCOOKER Y09

sous vide SIRMAN Y09
Уред за нискотемпературно готвене SIRMAN Y09.

Производител: SIRMAN

Описание: SOFTCOOKER Y09 – IP X3 защита в корпус от неръждаема стомана – Може да се прикрепва към съдове с помощта на скоба (максимална дълбочина 16,5 cм). Най-добри резултати до 80 литра. Защита чрез изключване на нагряването в случай на недостиг на течност. Циркулационна помпа за оптимално смесване. Circulating pump to help the best product mixing.                                                      Температурен сензор за защита от претоварване и прегряване. Температурен диапазон 24÷99 °C                                                         Мощност 2 kW 230V/50Hz                                                                          Опции контейнери с капак GN 1/1 GN 2/1

                                            ============================

                                            ============================

УРЕДИ ЗА ДОМАШНА УПОТРЕБА

Първо, да се разберем по един основен въпрос: НЕ бъркайте нискотемпературното готвене Sous Vide с нискотемпературното готвене Crock-Pot /или Slow cooker/! Макар да имат общи думички, технологията на готвене е съвсем различна. Едното се готви във вакуумирани торбички поставени при ниска температура в контролирана водна среда, а другото при ниска температура в самонагряваща се тенджера под капак. 🙂

Ще Ви запозная само с по-известните су вид уреди за домашна употреба, като искам да отбележа, че те успешно могат да се ползват и в професионалните кухни. Тук цената е около 400 лв., като в някой сайтове за пазаруване може да ги намерите почти нови на половината от тази цена.

Sousvide Supreme уред за нискотемпературно готвене 550W

Sousvide Supreme 550W
Sousvide Supreme уред за нискотемпературно готвене 550W

Производител: Eades Appliance Technology, LLC (EAT)

Описание: Модел: TM SousSupreme823

550W мощност

 • Уред за нискотемпературно налягане във вакуум

 • Уред който всеки трябва да има в дома си

 • За приготвяне на крехки ребра или стекове

 • За приготвяне на риба

 • По тази технология се запазват всички вкусове и полезни вещества в продуктите

 • 72 часово готвене

 • Прецизно регулиране на температурата

 • 9 литра обем

 • Функция за поддържане на храната топла

                                            ============================

Anova Sous Vide Precision Cooker, WIFI 2nd Gen, 900 Watts

sous vide anova
Малък подвижен уред ANOVA.

Производител: Anova Applied Electronics, Inc.

Описание: Отопление Мощност: 900W

Температурен обхват: 77 ° F до 210 ° F ± 0.01 ° F / 25 ° С до 99 ° С ± 0.01 ° С
Циркулация на водата: 1 – 1.2 GPM 7-8 литра в минута (все още оптимизиране)
Циркулация: 360 градуса
Капацитет на резервоара: 4-5 Галона / 15-19 литра
Таймер: 99 Часа
Безопасност: Bi-Metal Fuse
Захранване: 110-120VAC
Свързаност: WIFI + Bluetooth

                                        ==============================

ChefSteps CS10001 Joule Sous Vide, White/Stainless

chef steps - Joule
Joule -компактен уред от chef steps

Производител: ChefSteps

Описание: Размер: 11.0 х 1,85 инча
Тегло:
590гр
100 до 120 VAC
1100 вата мощност на отопление
0.2 ° F / 0.1 ° C -температура точност
10+ галона (40+ литра)- максимален обем отопление
1,5 инча (38 mm) минимум дълбочина
на водата
Bluetooth 4.0 и Wi-Fi 802.11 б / г / N за безжично управление
Здрав, водоустойчив дизайн, безшевн
о тяло и неръждаеми стоманени части
Магнитна основа и странична щипка
за закрепване.

                                         =============================

Уред за готвене Sous-Vide Andrew James AJ000421 / 5,5L

Sous-Vide Andrew James AJ000421 / 5,5L
Домашен уред за нискотемпературно готвене Andrew James AJ000421 / 5,5L

Производство: Англия

Описание:5,5 литра обем

 • терморегулатор

 • електронно управление и дисплей

 • за нискотемпературно готвене

                                                 ==============================

ВАКУУМ МАШИНИ

Вакуум машината е неразделна част от професионалното су вид готвене. Вакуумирането е в основата на съвременният метод открит от Жорж Пралюс, който приготвя гъши дроб във вакумиран пакет. Не е известно с каква машина е използвал, но от тогава до днес вакуум машините със сигурност са претърпяли технологично и дизайнерско развитие. Разбира се една такава машина е необходима във всяка кухня. С нея може да запазвате свежестта и да увеличавате трайността на пресните продукти(месо и зеленчуци), като ги предпазите от въздействието на кислорода върху тях. За разлика от су вид уредите, професионалните вакуум машини в ценово отношение ги изпреварват в пъти. Така цената тръгва от 3.000 лв. За да достигне 10.000 лв. в зависимост от модела. На другия полюс са цените при моделите за домашна употреба. Тук цените тръгват от 130 лв. и достигат до 500 лв. за някой модели. Искам да поясня, че както може да използвате тип домашен су вид уред за професионална употреба /например Anova/, така може да използвате и тип домашна вакуум машина за работа в ресторанта /например CASO vc 100/,…НО…това ще се отрази на качеството и трайността на съхраняваните продукти.  Чрез машините за вакуумиране може да разнообразите менюто си, да минимизирате разходите си, да имате качествено консервиране и по-малка загуба на храна, както и да запазите качествата на продуктите си за по-дълго време. При съхранение на вакуумирани продукти, можете да съхранявате в един хладилник различни типове продукти, за които, ако не са вакуумирани са ви необходими няколко отделни хладилни съоражения според разпоредбите.

Професионална Машина за Вакуумиране MCD300

Професионална Машина за Вакуумиране MCD300
Професионална Машина за Вакуумиране MCD300

Производител: FIMAR Italy

Описание: Настолна вакуум машина камбанен тип, с електронно управление, вакуум помпа с капацитет 12 куб.м/час. размер на камерата – 310х350х160 мм, лента за залепване на пликовете – 300 мм, ел. мощност – 0.4 kW, външен размер 530х430х640 мм. тегло 46 кг

Работи с гладки пликове!

================================

Вакуум машина, камера 310/350/120мм, модел Universal, Lavezzini Italy

 модел Universal, Lavezzini Italy
Вакуум машина, камера 310/350/120мм, модел Universal, Lavezzini Italy

Производител: Lavezzini Italy

Описание: Широко приложение в гастрономията.
Изработена изцяло от неръждаема стомана.
Камера със заоблени ъгли, лесна поддръжка.
Прозрачен куполовиден капак.
Залепващ шев: 300 мм.
Вакуум помпа с капацитет: 6-7.2m3/час .

Регулиращ работен цикъл.
Електронен контрол.
Мощност: 0,35kW/220V
Размери: 370/530/250

==================================

Професионална вакуум машина, камера 420/370/180мм, GA-104/N, Jumbo 42 Henkelman Холандия.

 GA-104/N, Jumbo 42 Henkelman Холандия.
Професионална вакуум машина, камера 420/370/180мм, GA-104/N, Jumbo 42 Henkelman Холандия.

Производител: Henkelman Холандия.

Описание: Широко приложение в гастрономията.

Изработена изцяло от неръждаема стомана.

Камера със заоблени ъгли, лесна поддръжка.

Прозрачен куполовиден капак.

Двоен шев 2 х 3,5мм,

Вакуум помпа с капацитет 16m3/час .

Цикъл  20-40 секунди.

Електронен контрол.

мощност: 1,1kW/220V
размери: 480/515/440 

==================================

Вакуумираща машина SV-810

Вакуумираща машина SV-810
Вакуумираща машина SV-810

Производител: Sammic

Описание: Дигитална клавиатура, контрол с таймер или сензор, по избор може да бъде програмируема с памет, запечатваща камера от неръждаема стомана с размери 864/603/210мм, на колела, двойно запечатване, дължина на лентата 842+842мм, налягане 0.5mbar, 990/760/995мм.

===================================

Вакуумираща машина BREEZE

Вакуумираща машина BREEZE
Вакуумираща машина BREEZE

Производител: BREEZE

Описание: Ползват се найлонови пликове за вакуумиране или специални контейнери.

Запазва вкусовите и цветови качества на храната, осигурява бактериална защита.

Корпус от неръждаема стомана. Бутон за регулиране силата на вакуумиране.

Капацитет на помпата 6 куб.м./час. Размери 400x445x390 мм.

Мощност: 1,1 kW 230 V-50 Hz

===================================

Машина за Вакуумиране CASO 1340 VC10

Машина за Вакуумиране CASO 1340 VC10
Машина за Вакуумиране CASO 1340 VC10

Производител: CASO

Описание: Напълно автоматична вакуум машина

 • Вакуум около 90% при -0.8 bar

 • Идеална за месо, риба, зеленчуци и плодове

 • Регулиране на вакуумирането със стоп бутон, идеално за чуствителни храни

 • Електонен температурен контрол за перфектно запечатване

 • Включва 10 бр. Премиум класпликове (20×30 cм)

 • Мощност 110 W 230 V, 50Hz

 • Размер 355x90x155 мм

 • Тегло 1,3 кг

======================================

Уред за вакуумиране FAGOR MV-280, 110W, 75 кPa

Уред за вакуумиране FAGOR MV-280, 110W, 75 кPa
Уред за вакуумиране FAGOR

Производител: FAGOR

Описание: Запазете храната до 5 пъти по-свежа и вкусна с уред за вакуумиране FAGOR MV-280. Лесен за използване с автоматична функция за изключване. Разполага и със специална функция за непрекъсната работа, без изчакване между изпразване на въздуха и запечатване на торбичката, машината спомага за по-лесно, бързо и качествено вакуумиране на храната. Съвместим с всякакъв вид вакуумни торби;

 • Ширина до 28 см;

 • Непрекъсната работа, без изчакване между изпразване на въздуха и запечатване на торбичката;

 • Светлинни индикатори за етапите на работа – запечатване и засмукване;

 • Захранване (V): 220;

 • Мощност (W): 110;

 • Налягане на засмукване: 75 кPa;

 • Бутон Start-Stop;

 • 10 торбички в комплекта;

 • BPA Free;

 • Произведено в Испания

====================================

Машина за вакуумиране STEBA VK5

Машина за вакуумиране STEBA VK5
Машина за вакуумиране STEBA VK5

Производител: STEBA

Описание: Машина за вакуумиране, напълно автоматична
Материал на корпуса- висококачествена олекотена пластмасова конструкция
Максимална ширина на ролката за вакуумиране-30см
Скорост на вакуумиране-11литра/мин.
Работно налягане при вакуумиране-0.8bar
До 8 пъти по-дълъг период за съхранение
Машината е снабдена с подвижна вакуум камера
Стоп бутон за регулиране степентта на вакуумиране
Шлаух за свързване към уреди, създаващи по-голям вакуум
Интегриран нож за фолио
Бутон-включване и изключване
10 плика за вакуумиране(22х30см), включени в комплекта
Възможност за вакуумиране на замразени хранителни продукти, за съхренение във фризер или хладилна камера
Идеална за вакуумиране на месо, риба, плодове и зеленчуци
Мощност: 170 W
Захранване 230 V, 50 Hz
Размери: 390 x 170 x 95 mm
Тегло: 1,6 кг

====================================

Ролки за вакуумиране CASO 20×600 см.

Ролки за вакуумиране CASO 20x600 см.
Ролки за вакуумиране CASO 20×600 см.

Производител: CASO

Описание: Ролки за вакуумиране CASO 20×600 см, 2 бр.

================================

Пликове гофрирани 30х40 см, ккт 100 бр. FIMAR

Пликове гофрирани 30х40 см, ккт 100 бр. FIMAR
Пликове гофрирани 30х40 см, ккт 100 бр. FIMAR

Производител: FIMAR

Описание: Комплект 100 Гофрирани плика за вакуумиране 30/40 см Предназначени за вакуум машини без камера.

================================

Ролка за вакуум машина, гофрирана, ккт 2бр. 30х600

Ролка за вакуум машина, гофрирана, ккт 2бр. 30х600
Ролка за вакуум машина, гофрирана, ккт 2бр. 30х600

Производител: FIMAR

Описание: Ролка за вакуум машина, гофрирана, ккт 2бр. 30х600 Предназначени за вакуум машини без камера.

=================================

Пликове за вакумиране, гладки 140/220/70 1000бр.

Пликове за вакумиране, гладки 140/220/70 1000бр
Пликове за вакумиране, гладки 140/220/70 1000бр

Производител: EU

Описание: Пликове за вакумиране 140/220/70my

Дебелина на материала 70 микрона.

Материал РА/РЕ.

Цвят – прозрачни.

Пликовете за вакумиране са подходящи за професионална употреба,

както и за нискотемпературно готвене „су вайд“.

Производител: EU

 

ВАЖНО: Целта на този раздел е да Ви запозная с различни видове и марки sous vide уреди. Но ако желаете да си закупите Sous Vide, то посетете нашият е-магазин, за да видите какво предлагаме:
http://www.shop.sousvide.bg