ПИЛЕШКИ ГЪРДИ

ПИЛЕШКИ ГЪРДИ СУ ВИД

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 64°С /147,2°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 1 час .

Пилешките гърди могат да бъдат сухи и трудни за преглъщане, когато са варени, дори когато са гриловани. Това обикновено се дължи на високата температура, която не може да бъде регулирана. При су вита не е така, те ще бъдат меки и сочни, защото температурата на готвене няма да надвишава оптималната температура от 65°С.

Преработих оригиналната рецепта, защото тя беше за пилешки гърди с кожа от домашна кокошка, а такива много трудно се намират. Пилешкото, което се продава в нашите магазини достига едва 2,5 – 3 см. в най-дебелата си част, затова намалих температурата и времето за готвене, за да остане със същите вкусови качества както при другата рецепта.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

пилешки гърди /бялото месо/

сол

черен пипер

мазнина за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1.Настройте Вашия су вид на 64°С /147,2°F/.

2.Измийте със студена вода и подсушете добре с хартиена кърпа пилешкото месо. Овкусете със сол и черен пипер.

3.Поставете в плик, вакуумирайте и гответе 1 час на 64°С /147,2°F/.

4.Извадете и подсушете пилешкото. Загрейте силно тиган с малко мазнина и изпържете пилешките гърди по 30-40 сек. от двете страни до предпочитаният от Вас карамелен загар. Сервирайте с любимата си гарнитура и сос. Тук особено подходящи са лимоновия сос или четири сирена.

ПИЛЕШКИ ГЪРДИ
Пилешки гърди в су вид.

СЪВЕТ

Внимавайте със солта, защото някой фирми тумбират месото със солен разтвор. Избирайте проверени български производители. Когато слагате повече от една гърда в пакет се уверете, че не се доближават една до друга и са растлани добре без да се подгъват. Има много аромати, които подхождат на пилешкото. Може да добавите в плика малка бучка масло, или розмарин, естрагон, мащерка, но внимавайте с подправките.

Внимание! Ако няма да консумирате пилешките гърди веднага, поставете вакуумирания пакет в ледена баня за 30 мин. и съхранявайте в хладилник на температура под +4°С до 2 дена или във фризер за 1 година.

ледена баня
Пилешки гърди в ледена баня.

 

пилешки гърди
Пилешки гърди.

 

пилешки гърди
Пилешкото остава копринено меко и сочно.

 

пилешки гърди
Дори и студени пилешките гърди са със сочна и мека консистенция.

 

===========================================

Вашият коментар