ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 64°С /147,2°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 1 час .
Пилешките гърди могат да бъдат сухи и трудни за преглъщане, когато са варени, дори когато са гриловани. Това обикновено се дължи на високата температура, която не може да бъде регулирана. При су вита не е така, те ще бъдат меки и сочни, защото температурата на готвене няма да надвишава оптималната температура от 65°С.
Преработих оригиналната рецепта, защото тя беше за пилешки гърди с кожа от домашна кокошка, а такива много трудно се намират. Пилешкото, което се продава в нашите магазини достига едва 2,5 – 3 см. в най-дебелата си част, затова намалих температурата и времето за готвене, за да остане със същите вкусови качества както при другата рецепта.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки гърди /бялото месо/
сол
черен пипер
мазнина за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1.Настройте Вашия су вид на 64°С /147,2°F/.
2.Измийте със студена вода и подсушете добре с хартиена кърпа пилешкото месо. Овкусете със сол и черен пипер.
3.Поставете в плик, вакуумирайте и гответе 1 час на 64°С /147,2°F/.
4.Извадете и подсушете пилешкото. Загрейте силно тиган с малко мазнина и изпържете пилешките гърди по 30-40 сек. от двете страни до предпочитаният от Вас карамелен загар. Сервирайте с любимата си гарнитура и сос. Тук особено подходящи са лимоновия сос или четири сирена.
СЪВЕТ
Внимавайте със солта, защото някой фирми тумбират месото със солен разтвор. Избирайте проверени български производители. Когато слагате повече от една гърда в пакет се уверете, че не се доближават една до друга и са растлани добре без да се подгъват. Има много аромати, които подхождат на пилешкото. Може да добавите в плика малка бучка масло, или розмарин, естрагон, мащерка, но внимавайте с подправките.
Внимание! Ако няма да консумирате пилешките гърди веднага, поставете вакуумирания пакет в ледена баня за 30 мин. и съхранявайте в хладилник на температура под +4°С до 2 дена или във фризер за 1 година.
===========================================