ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 57°С /134.6°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 01.00 часа.
Ню Йорк стекът е говежди стек идващ от централната част на контрафилето с великолепна шарка . Той задължително е преминал процес на естествено зреене, за допълнителна крехкост, сочност и аромат. Стекът е ръчно селектиран и оформен под постоянен контрол за качество. Ню Йорк стекът, който използвах за тази рецепта е индивидуално опакован и шоково замразен за оптимална трайност и удобство от VIVENDA.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 Ню Йорк стек
1 стрък пресен розмарин
2 кубчета масло
сол и черен пипер
1 с.л олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1.Настройте Вашия су вид на 57°С /134.6°F/.
2.Измийте със студена вода, попийте с хартиена кърпа стека и го поръсете от двете страни със сол и черен пипер според вашите предпочитания.
3.Поставете стека в плик, поставете върху него стръка розмарин и едното кубче масло.
4.Вакуумирайте плика и оставете да се готви 1час на 57°С /134.6°F/.
5.Извадете стека от плика и го подсушете с хартиени кърпи. Загрейте силно тиган с 1 с,л. олио, прибавете второто кубче масло и запечете стека за 45 сек. от всяка страна до придобиване на желания от Вас карамелен цвят.
6.Сервирайте с предпочитаната гарнитура и сос.
СЪВЕТ
Ако не разполагате с вакум машина използвайте ZIP торбички и метода на водоизместимостта /метода на Архимед/ за да премахнете въздуха от тях.
Обичате стека по-пикантен, може да му добавите допълнително черен пипер непосредствено преди поставянето му в тигана.
=======================================================================