телешки език

ТЕЛЕШКИ ЕЗИК

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 70°С /158°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 48:00 часа.

Изключително лесна рецепта, но с много добър резултат. Като субпродукт при термична обработка фирата е много голяма, докато при този метод на готвене можем да я намалим с 30%.

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Телешки език
Кубче масло
Сол
2-3 бр.дафинови листа
5-6 зърна черен пипер
2-3 скилидки чесън
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашият су вид на 70°С /158°F/.
2. Измийте езика със студена вода и подсушете добре . Овкусете със сол телешкият език.
3. Поставете го в плик и прибавете дафиновите листа, зърната черен пипер, скилидките чесън и кубчето масло. Вакуумирайте плика.
4. Гответе 48 часа на 70°С /158°F/.
5. Ако ще се консумира веднага обелете езика и сервирайте, ако не поставете плика в ледена баня. Съхранявайте вакуумираният плик в хладилник до 48 часа или във фризер до 1 година.

 

СЪВЕТ

Разрежете езика на две, за да го съберете по-лесно в плика. Не прекалявайте с подправките, горепосочените са достатъчни, защото отделените аромати се усилват в затвореното пространство на плика. Ако искате да замразите езика след готвенето и имате налични повече торбички, Ви препоръчвам да го обелите докато е топъл, после да го вакуумирате в нова торбичка, и тогава да го охладите в ледена баня и съхраните във фризер. Така ще имате един готов продукт, който след размразяване, без много приготовления бързо може да сервирате. Справка за времето на охлаждане според дебелината и формата може да направите от ТАБЛИЦА 3.

телешки език
телешки език

 

телешки език
телешки език

 

телешки език
Вакуумиране на телешки език.

 

телешки език
телешки език в ледена баня

 

====================================================

 

 

Вашият коментар