ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 85°С /185°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 01:00 час.
Едно от основните предимства на су вид е това, че запазва цвета на продукта без да го променя. Това се оказа особено удачно за лилавите картофи. Като наименование може да ги срещнете като лилави и като виолетови картофи, но става въпрос за един и същ продукт. Този нов вид е роден в Южна Америка и някой го причисляват към „супер храните“. Освен това лилавите картофи съдържали голямо количество Витамин C, резистентна скорбяла, фолиева киселина, минерали, калий, желязо, цинк и фенолни съединения – като карболова киселина. Имат малко по-вкусен аромат и кремообразна консистенция, в сравнение с традиционните картофи. Това ги прави идеални за печене, мачкане, пържене и почти всичко друго, което можете да направите със стандартните картофи. Могат да бъдат много вкусни, когато се смесват с различни билки и чесън и се прави ястие от картофено пюре, тъй като са с кремообразна текстура, когато са сварени.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Лилави картофи
1 к.л. ситна морска сол
2 с.л. зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашият су вид на 85°С /185°F/.
2. Измийте картофите със студена вода. Отцедете и поставете в плик.
3. Прибавете солта и зехтина. Вакуумирайте.
4. Гответе 01:00 час на 85°С /185°F/.
5. След като таймерът изключи, извадете от плика и прибавете към салати, ястия или ползвайте за украса.
СЪВЕТ
Само измийте добре, но не белете картофите. Кожичката на лилавите картофи е много тънка и могат да се консумират без да се белят, също като пресните. Според някой статии е полезна, защото съдържа много фибри и микро елементи. Разпределете ги равномерно в плика. При су вид готвенето е препоръчително да се използват различни видове едрокристална натурална сол като морска, розова или кашерна, които са без примеси или допълнителни обработки. При тях освобождаването на солта става по-бавно, така се разпределя равномерни почти в целия плик и еднакво прониква в продуктите.
Внимание! Водата затоплена до 85°С е много гореща, ползвайте щипки за изваждане на плика от водната баня на су вида!





++++++++++++++++++++++++++++++++0++++++++++++++++++++++++++++++
Pingback: ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО – SousVide.bg