Телешки ребра

ТЕЛЕШКИ РЕБРА

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 63°С /145.4°F/.

ВРЕМЕ НА ГОТВЕНЕ – 48:00 часа.

или

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 75°С /167°F/.

ВРЕМЕ НА ГОТВЕНЕ – 24:00 часа.

Обикновено непрофесионалиста не прави разлика между телешко месо и говеждо месо. За него всичкото е „телешко“. Правете разлика. Според директива на ЕС ако месото е добито от животно, което е на възраст до 12 месеца то е телешко, а след 12 месеца месото се определя като говеждо.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

/за 1 плик/

4 бр. телешки ребра /около15 см дълги/

3 бр. дафинов лист

1 ч.л. кимион на зърна

½ ч.л. чесън на прах

Едрокристална сол

Прясно смлян черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

  1. Настройте Вашият су вид на 63°С /145.4°F/ или 75°С /167°F/ в зависимост от времето с което разполагате.
  2. Измийте със студена вода ребрата и попийте добре с хартиена кърпа. Ако има остатъци от счупени кости ги премахнете.
  3. Овкусете с едрокристална сол и прясно смлян черен пипер. Поставете ги в плик и добавете 3 бр. дафинов лист, 1 ч.л. кимион на зърна и ½ ч.л. чесън на прах. Вакуумирайте.
  4. Гответе за 48 часа на 63°С /145.4°F/ или 24 часа на 75°С /167°F/.
  5. След като таймерът изключи, запечете готовите ребра на силна скара, за да получат характерният цвят и аромат.

СЪВЕТ

Първоначално се подведох по една американска рецепта и сложих ребрата за 24 часа на 63°С /145.4°F/. След установеното време разпечатах единия плик за да видя степента на готовност на ребрата. Установих, че са за американци, а не за българи 🙂 . Месото наистина беше сочно, омекнало, но все пак стоеше малко жилаво, което няма да се хареса на българската трапеза. Затова го превакуумирах и заедно с другият плик ги сложих за още 24 часа. Така, че Ви съветвам да слагате ребрата направо на 48 часа. А ако разполагате с по-малко време за готвене Ви препоръчвам втория модел за 24 часа на 75°С /167°F/. Накрая задължително ги довършете на скара или на фурна, за да придобият характерният карамелен цвят и аромат.

 

Телешки ребра
Телешки ребра
Телешки ребра
Телешки ребра
Телешки ребра
Телешки ребра- вакуумирани.
Телешки ребра
Телешки ребра във водната баня на су вид уреда.                                                  24 х 2=48 часа
Телешки ребра
Телешки ребра – проба след 24 часа.
Телешки ребра
Телешки ребра- 48 часа в су вид и след допълнителна обработка на скара.
Телешки ребра
Телешки ребра – сочни и меки.
Телешки ребра
Телешки ребра – соковете са останали в месото и са започнали да се желират, а не са изтекли както става при традиционното варене и печене.

+++++++++++++++++++++++++++0++++++++++++++++++++++

Вашият коментар