ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 63.5°С /146.3°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 03:30 часа.
Свинската вратната пържола е предпочитано ястие в традиционните ресторанти, защото е по-мека и сочна от контрафилето на скара например. Но колко още по-мека и по-сочна може да бъде, приготвена в топлата водна баня на су вида, може да прецените сами.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
/за 1 плик/
3-4 бр. вратни пържоли
Мащерка
Едрокристална сол
Прясно смлян черен пипер
2 с.л. мазнина за пържене
10 гр. масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Настройте Вашият су вид на 63.5°С /146.3°F/.
- Измийте пържолите със студена вода и ги подсушете с хартиени кърпи добре.
- Овкусете пържолите със сол и черен пипер и ги поставете в плик. Прибавете мащерката. Вакуумирайте.
- Гответе за 03:30 часа на 63.5°С /146.3°F/.
- След като таймерът изключи, извадете от плика и попийте с хартиена кърпа пържолите. Запечете готовите вратни пържоли на силно загрята скара или на тиган с не залепващо покритие, като прибавите 2 с.л. мазнина за пържене и кубче масло.
СЪВЕТ
Тези пържоли ги купих готови и нарязани на 10 мм. дебелина. Бих Ви посъветвал, ако имате възможност да избирате, да си вземете по-дебели примерно от 20 до 30 мм. е оптомалната дебелина на пържолата за су вид. Тогава трябва малко да увеличите времето за готвене – на 5 часа. Правих опити и с по-малко време 1.30 часа, но…продължителното време прекарано във водната баня на су вида се отрази положително върху мекотата и сочността на пържолата. По-дебелата ще бъде и по-сочна, защото повече сокове ще останат вътре в месото. Премахнете ако има останали тлъстини около пържолата. Направих експеримент за сравнение, като една чат от пържолите довърших на скара (електрическа, а не BBQ), а другата част довърших на тиган. 100% от дегустиращите посочиха като по-сочни и с по-добър вкус пържолите довършени на тиган.







++++++++++++++++++++++++++++++++++0+++++++++++++++++++++++++