сочни пуешки бутчета

СОЧНИ ПУЕШКИ БУТЧЕТА

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 65°С /149°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 24:00 часа.

„Меко и сочно месо, което се топи в устата“ може би няма да повярвате, като разберете, че тези определения се отнасят за пуешки бутчета. Благодарение на традиционното готвене сме свикнали да причисляваме пуешкото към по-сухите меса. Тази рецепта за су вид ще Ви докаже обратното.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 бр. пуешки бутчета

1 с.л. зехтин

Едрокристална сол

Прясно смлян черен пипер /меланж/

6-7 зърна Зелен пипер

10 листа Салвия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Настройте Вашия су вид на 65°С /149°F/.

2. Измийте пуешките бутчета и салвията със студена вода и след това ги подсушете добре.

3. Овкусете ги с прясно смлян черен пипер и едрокристална сол. Поставете бутчетата в плик и прибавете зеления пипер, салвията и зехтина. Вакуумирайте.

4. Гответе за 24:00 часа на 65°С /149°F/.

5. Когато таймерът изключи извадете бутчетата и ги подсушете добре с хартиени кърпи.

6. Загрейте силно 1-2 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие и запечете бутчетата до предпочитания от вас цвят на загара. Аранжирайте чинията и сервирайте веднага с любимите си сос и гарнитура.

СЪВЕТ

Важно! Покрийте ваната с капак или поставете отгоре стреч фолио за да намалите изпаряването на водата във водната баня на су вида. Следете периодично нивото на водата и дали не е под минимума и с това да предизвика спиране на уреда, и на процеса на готвене. Ако това стане и вие не знаете кога уреда е спрял и колко време е стоял плика с храната на температура под тази, която е записана в рецептата – изхвърлете плика заедно с храната. Същата процедура се отнася и при спиране на тока.

НАССР – когато работите със сурово пуешко месо спазвайте Инструкциите за безопасност/ Манипулация- предварителна обработка на храни/. Не допускайте кръстосано замърсяване и след работа със сурово месо измивайте старателно технологичното оборудване /дъски, ножове, прибори, уреди, работни плотове и накрая Вашите ръце/. Също имайте предвид, че хора страдащи от подагра не трябва да консумират пуешко месо, защото съдържа пурини /пуринови основи/.

сочни пуешки бутчета
Необходимите продукти.

 

сочни пуешки бутчета
Вакуумиране.

 

сочни пуешки бутчета
Температурно-времевия модел за сочни пуешки бутчета.

 

сочни пуешки бутчета
Запичане в тиган с незалепващо покритие.

 

сочни пуешки бутчета
Ето така изглеждат – меки и сочни.

 

сочни пуешки бутчета
Моят стил на аранжиране на чинията.

 

сочни пуешки бутчета
Сочни пуешки бутчета с цитрусов сос.

 

сочни пуешки бутчета
сочни пуешки бутчета

 

сочни пуешки бутчета
сочни пуешки бутчета с цитруси

 

сочни пуешки бутчета
Аранжиране на ястието.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++0++++++++++++++++++++

Вашият коментар