СЛИВИ „BLACK STAR”

СЛИВИ „BLACK STAR”

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 80°С /176°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:40 часа.

Представям Ви този десерт, защото сливите „BLACK STAR”може да закупите от септември до декември, от всички пазари в страната и от големите търговски вериги. Те са плътни, издръжливи и имат малка костилка. Не стават за ракия,  🙂  но пък стават за десерт.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

/за 1 плик/

5-6 бр. сливи „BLACK STAR”

5 с.л. кафява захар

1-2 бр. пръчки канелата

8 бр. карамфилчета

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

  1. Настройте Вашият су вид на 80°С /176°F/.
  2. Почистете от опашките и измийте сливите „BLACK STAR” с течаща вода.
  3. Разрежете сливите през средата и извадете костилката.
  4. Сложете готовите разполвени сливи „BLACK STAR”в плик , посипете ги със захарта и прибавете карамфилчетата и корите канела. Вакуумирайте.
  5. Гответе за 00:40 часа на 80°С /176°F/.
  6. След като таймерът изключи, поставете плика в ледена баня за да се охлади, а после го приберете в хладилник. Оставете 3-4 дена да “отлежи“ преди да консумирате. При презентирането на десерта може да добавите сладолед.

СЪВЕТ

Внимание! Водата затоплена до 80°С е много гореща, ползвайте щипки за изваждане на пликчетата от водната баня на су вида!

 

СЛИВИ „BLACK STAR”
СЛИВИ „BLACK STAR”

 

СЛИВИ „BLACK STAR”
..разполвете сливите и махнете костилките.

 

СЛИВИ „BLACK STAR”
…вакуумирайте.

 

троянско сладко от сини сливи
След няколко опита избрах температурно-времевия модел.

 

СЛИВИ „BLACK STAR”
…след изваждане от водната баня на су вида.

 

СЛИВИ „BLACK STAR”
Сладоледа е чудесно допълнение на СЛИВИ „BLACK STAR”.

 

СЛИВИ „BLACK STAR”
..може да ги презентирате и в купичка.

 

+++++++++++++++++++++++++++++0++++++++++++++++++++++++

Вашият коментар