ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 80°С /176°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:40 часа.
Представям Ви този десерт, защото сливите „BLACK STAR”може да закупите от септември до декември, от всички пазари в страната и от големите търговски вериги. Те са плътни, издръжливи и имат малка костилка. Не стават за ракия, 🙂 но пък стават за десерт.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
/за 1 плик/
5-6 бр. сливи „BLACK STAR”
5 с.л. кафява захар
1-2 бр. пръчки канелата
8 бр. карамфилчета
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Настройте Вашият су вид на 80°С /176°F/.
- Почистете от опашките и измийте сливите „BLACK STAR” с течаща вода.
- Разрежете сливите през средата и извадете костилката.
- Сложете готовите разполвени сливи „BLACK STAR”в плик , посипете ги със захарта и прибавете карамфилчетата и корите канела. Вакуумирайте.
- Гответе за 00:40 часа на 80°С /176°F/.
- След като таймерът изключи, поставете плика в ледена баня за да се охлади, а после го приберете в хладилник. Оставете 3-4 дена да “отлежи“ преди да консумирате. При презентирането на десерта може да добавите сладолед.
СЪВЕТ
Внимание! Водата затоплена до 80°С е много гореща, ползвайте щипки за изваждане на пликчетата от водната баня на су вида!
+++++++++++++++++++++++++++++0++++++++++++++++++++++++