пилешки бутчета су вид

ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА СУ ВИД

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 65°С /149°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 05:00 часа.

За разлика от пилешкото филе, което се готви 1 час, на бутчетата им е необходимо повече време за да достигнат степента на готовност. Аз изпробвах този температурно-времеви модел и понеже съм доволен от резултата, го споделям с Вас.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

пилешки бутчета

едрокристална сол

прясно смлян черен пипер

зехтин

смес за намазване преди запичане:

1 ч.л. червен пипер

3 с.л. олио

½ к.л. сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Настройте Вашият су вид на 65°С /149°F/.

2. Почистете бутчетата от останала перушина. Измийте ги със студена вода и подсушете добре с хартиени кърпи.

3. Овкусете ги със сол и прясно смлян черен пипер и ги сложете в плика. Прибавете зехтин и вакуумирайте.

4. Гответе 05:00 часа на 65°С /149°F/.

5. Направете си сместа за намазване като в купичка смесите червения пипер, солта и олиото. Разбъркайте добре.

6. След като таймерът на су вида изключи, извадете бутчетата от плика и ги наредете в тава.

7. Намажете ги с четка със сместа, която приготвихте. Печете 7 мин. в загрята фурна на 260°С. Сервирайте топли.

СЪВЕТ

Както вече съм споменавал аз съм привърженик на „чистият су вид“ т.е. с по-малко подправки за да може да се усети вкусът на продукта, който приготвяме. Другият вид го наричам „су вид гювеч“, където в плика са сложени десетина и повече подправки. От него винаги получавам киселини, особено ако се готви повече от 5 часа. 🙂 Та затова в тази рецепта съм овкусил пилешките бутчета само със сол, черен пипер и зехтин. За да добият по-добър вид, преди запичането намазвам бутчетата с традиционната смес от червен пипер, сол и олио. Освен във фурна може да ги запечете и на скара или BBQ, важното е да се получи характерната изпечена кожичка. Така ще бъдат меки и много сочни отвътре и запечени отвън.

Ако няма да ги консумирате веднага, задължително ги охладете в ледена баня и после така вакуумирани ги съхранявайте в хладилник до 1 седмица и във фризер до 1 година.

пилешки бутчета су вид
…овкусаяам само със сол, прясно смлян черен пипер и зехтин, за да може да изпъкне вкусът на месото.

 

пилешки бутчета су вид
вакуумиране

 

пилешки бутчета су вид
Аз избрах този температурно-времеви модел за готвене.

 

пилешки бутчета су вид
…след 5 часа във водната баня на су вида.

 

пилешки бутчета су вид
за по-добър вид ги намажете със смес от червен пипер, сол и олио.

 

пилешки бутчета су вид
след 7 мин. във фурна на 260 С, ще изглеждат така.

 

пилешки бутчета су вид
…добавих и малко тюфели. 😉

 

пилешки бутчета су вид
пилешки бутчета су вид, после запечени и гарнирани с трюфели.

 

пилешки бутчета су вид
..обезкостени пилешки бутчета су вид с черен ориз и зеленчуци.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++0++++++++++++++++++++++

Вашият коментар