СВИНСКИ КРАКА И УШИ СУ ВИД

СВИНСКИ КРАКА И УШИ СУ ВИД

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 63.7°С /146.6°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 48:00 часа.

Знаете ли, че на много хора по света, свинските крачета са толкова любимо ястие, че са си направили „Братството на свинските крачета“ /The Brotherhood of the Pigs’ Feet /. С тази рецепта за су вид и аз кандидатствам за „брат“ от „Братството на свинските крачета“. 😉 🙂

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Свински крака и уши
Едрокристална сол

Прясно смлян черен пипер

Зехтин

Суха мащерка

Сух чесън на прах

Дафинов лист

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

  1. Настройте Вашия су вид уред на 63.7°С /146.6°F/.
  2. Ако има останала четина по краката и ушите я опърлете с кухненската горелка. Измийте ги много хубаво, а ако е необходимо изтъркайте с четка, отново измийте и подсушете с кухненска хартия.
  3. В широк съд сложете краката и ушите, овкусете ги с едрокристална сол, прясно смлян черен пипер, сух чесън на прах, суха мащерка и зехтин. Разбъркайте ги хубаво за да полепнат подправките от всички страни на продуктите.
  4. Подредете в пликове краката и ушите по отделно. Прибавете по две листа дафинов лист на плик и вакуумирайте.
  5. Гответе за 48.00 часа на 63.7°С /146.6°F/.
  6. След като таймерът изключи извадете пликовете от водната баня на су вида. След като извадите краката и ушите ги подсушете добре, а останалата течност в плика я изхвърлете. Изпечете за кратко на загрята скара разполвените по дължина крака, а ушите изпечете цели.
  7. Сервирайте ги топли с купичка соев сос смесен с оцет и чесън.

СЪВЕТ

Свинските крака и уши които си купих бяха от малки прасенца и по тях не остана много месо за ядене, затова Ви препоръчвам да си вземете такива, но от по-големи екземпляри. Когато се готви на ниска температура за продължително време, аз предпочитам да слагам сухи подправки, така намалявам киселинността, която се образува при готвенето. А сухият чесън на прах е за предпочитане пред скилидките, дори и при температурно-времеви модели, където времето за готвене е под 4 часа. Имайте предвид, че водата във водната баня на су вида се изпарява, затова я напълнете максимално и я проверявайте от време на време. Ако нямате капак на ваната, може да я покриете с кухненско стреч фолио, за да намалите изпаряването. Когато отворите плика за да извадите вече готовите крака, не се притеснявайте от аромата който излиза – все пак са свински крака. 🙂 Разликата, е че ако ги варите в тенджера ще си умиришете цялата къща, докато тук всичко остава в плика. За това Ви препоръчвам да изхвърлите тази желатиновата течност, която се е отделила при готвенето. След като ги разполвите и сложите на скарата, тежкия аромат ще изчезне и ще остане само приятният вкус на препечена кожичка. Не случайно в началото Ви препоръчах да сложите ушите в отделен плик. Тук нещата са по-различни. Няма го тежкия аромат. Ако нарежете ушите и после ги сложите на скарата, те ще се навият на охлювчета и няма да могат да се изпекат добре, затова Ви препоръчвам да ги изпечете цели на скарата. За да придадете азиатски вкус на изпечените свински крака и уши, сервирайте ги с купичка, в която сте смесили 100 мл. соев сос, 2 с.л. оцет и 2 скилидки чесън, смачкан или начепкан на ситно. Коледа е всеки ден…стига да си я направите. 😉

 

СВИНСКИ КРАКА И УШИ СУ ВИД
СВИНСКИ КРАКА И УШИ

 

СВИНСКИ КРАКА И УШИ СУ ВИД
подправки

 

СВИНСКИ КРАКА И УШИ СУ ВИД
Вакуумирайте по отделно краката и ушите.

 

СВИНСКИ КРАКА И УШИ СУ ВИД
Температурно-времеви модел за готвене.

 

СВИНСКИ КРАКА И УШИ СУ ВИД
Свински уши след су вид.

 

СВИНСКИ КРАКА И УШИ СУ ВИД
Свински крака след 48 часа в су вид.

 

СВИНСКИ КРАКА И УШИ СУ ВИД
Препоръчвам да минат през скарата.

 

СВИНСКИ КРАКА И УШИ СУ ВИД
…след скарата.

 

СВИНСКИ КРАКА И УШИ СУ ВИД
и свински уши след като са изпечени на скара.

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++0++++++++++++++++++++++++++++++

Вашият коментар