ПИЛЕШКИ КРИЛЦА

ПИЛЕШКИ КРИЛЦА

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 65°С /149°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 03:00 часа.

Във всяка национална кухня има рецепти за пилешки крилца, защото те са едни от най-вкусните части от пилето. С тази рецепта, сготвени на су вид, може да си ги правите по китайски, испански, мексикански или каквато друга кухня си изберете, а те винаги ще бъдат перфектни, сочни и меки.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

10 бр. крила (цели)

2 к.л. едрокристална сол

1 к.л. прясно смлян черен пипер

2 к.л. сух чесън на прах

3 с.л. зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Настройте Вашият су вид уред на 65°С /149°F/.

2. Почистете крилата от останали пера, измийте ги със студена течаща вода и после ги подсушете добре с хартиени кърпи.

3. Разрежете крилата по прегъвките. Сложете ги в съд и прибавете едрокристалната сол, прясно смляния черен пипер, сухия чесън на прах и зехтина. Разбъркайте за да се смесят подправките и да полепнат по крилата.

4. Сложете всеки вид от разрязаните крила в отделни пликове. Вакуумирайте.

5. Гответе 03:00 часа на 65°С /149°F/.

6. След като таймерът на су вида изключи, извадете готовите кила от пликовете и ги подсушете добре с кухненска хартия. Сега вече може да ги дообработите като ги панирате, печете, гриловате или обгорите с кухненска горелка, както направих аз.

СЪВЕТ

Ако няма да консумирате крилата непосредствено след изваждането им от су вида, трябва да ги охладите в ледена баня за 30 мин., като съотношението на вода и лед е 50:50. Така вакуумирани и охладени ги съхранявайте в хладилник на +4°С до 1 седмица, а във фризер до 1 година, като не забравяйте да етекирате всеки плик с дата и час на готовност на продукта.

ПИЛЕШКИ КРИЛЦА
ПИЛЕШКИ КРИЛЦА

 

ПИЛЕШКИ КРИЛЦА
Сложете ги в съд и прибавете едрокристалната сол, прясно смляния черен пипер, сухия чесън на прах и зехтина.

 

пилешки крилца
Сложете всеки вид от разрязаните крила в отделни пликове.

 

крила
Температурно-времеви модел на готвене.

 

крилца
подсушете добре с кухненска хартия

 

крилца
Сега вече може да ги дообработите като ги панирате, печете, гриловате или обгорите с кухненска горелка, както направих аз.

 

крилца
Обгаряне с кухненска горелка.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++0+++++++++++++++++++++++++++++

Вашият коментар