ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 65°С /149°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 03:00 часа.
Във всяка национална кухня има рецепти за пилешки крилца, защото те са едни от най-вкусните части от пилето. С тази рецепта, сготвени на су вид, може да си ги правите по китайски, испански, мексикански или каквато друга кухня си изберете, а те винаги ще бъдат перфектни, сочни и меки.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
10 бр. крила (цели)
2 к.л. едрокристална сол
1 к.л. прясно смлян черен пипер
2 к.л. сух чесън на прах
3 с.л. зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашият су вид уред на 65°С /149°F/.
2. Почистете крилата от останали пера, измийте ги със студена течаща вода и после ги подсушете добре с хартиени кърпи.
3. Разрежете крилата по прегъвките. Сложете ги в съд и прибавете едрокристалната сол, прясно смляния черен пипер, сухия чесън на прах и зехтина. Разбъркайте за да се смесят подправките и да полепнат по крилата.
4. Сложете всеки вид от разрязаните крила в отделни пликове. Вакуумирайте.
5. Гответе 03:00 часа на 65°С /149°F/.
6. След като таймерът на су вида изключи, извадете готовите кила от пликовете и ги подсушете добре с кухненска хартия. Сега вече може да ги дообработите като ги панирате, печете, гриловате или обгорите с кухненска горелка, както направих аз.
СЪВЕТ
Ако няма да консумирате крилата непосредствено след изваждането им от су вида, трябва да ги охладите в ледена баня за 30 мин., като съотношението на вода и лед е 50:50. Така вакуумирани и охладени ги съхранявайте в хладилник на +4°С до 1 седмица, а във фризер до 1 година, като не забравяйте да етекирате всеки плик с дата и час на готовност на продукта.
+++++++++++++++++++++++++++++++0+++++++++++++++++++++++++++++