ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 54.5⁰С /130.1⁰F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 01:00 час.
Т-образната кост разделя контрафилето от бонфилето. Т-бон стекът съчетава двете най-крехки и ценни части на месото, така че получавате 2 в 1.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Агнешки Т-бон стекчета
Едрокристална сол
Прясно смлян черен пипер
Зехтин
Кубче масло
Стръкчета пресен розмарин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашият су вид уред на 54.5⁰С /130.1⁰F/.
2. Измийте със студена вода и подсушете добре с хартиена кърпа стековете.
3. Овкусете ги със сол и прясно смлян черен пипер.
4. Сложете ги в плик и прибавете няколко стръкчета пресен розмарин и по 1 с.л. зехтин на плик.
5. Гответе за 01:00 час на 54.5⁰С /130.1⁰F/.
6. След като таймерът изключи извадете стекчетата от плика и ги подсушете добре с кухненска хартия.
7. Сложете кубче масло в загрят тиган и запечете агнешките Т-бон стекчета. Сервирайте топли.
СЪВЕТ
За този температурно-времеви модел дебелината на стекчетата не трябва да бъде по-голяма от 15 мм. Ако има някоя стърчаща остра кост я премахнете или заоблете, за да не пробие плика при вакуумирането. Не слагайте други подправки, нека да преобладава вкусът на агнешко след термичната обработка. Стекчетата трябва задължително да се дообработят или на силно загрята скара или тиган. Когато се разтопи кубчето масло в загрятият тиган, прибавете и 1-2 с.л. слънчогледово олио за да не изгори маслото. На този етап, ако желаете, вече може да прибавите в тигана скилидка чесън и стръкче розмарин.
++++++++++++++++++++++++++++++++++0+++++++++++++++++++++++++++