ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 64.5°С /148.1°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 14:00 часа.
Някой би казал, че 14 часа са много време, но като се има предвид, че макар и в по-малък размер пилешките сърца също са изградени от мускул и съединителна тъкан, това предполага и по-дълга топлинна обработка.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
0,500 кг. пилешки сърца
4 с.л. зехтин
2 к.л. едрокристална сол
1 к.л. прясно смлян черен пипер
шишчета
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашият су вид уред на 64.5°С /148.1°F/.
2. Измийте със студена вода сърцата и ги отцедете добре върху хартиена кърпа.
3. Сложете ги в купа, прибавете зехтина, солта и черният пипер и разбъркайте добре.
4. Нанижете сърцата на шишчета. Сложете ги в пик и вакуумирайте.
5. Гответе за 14:00 часа на 64.5°С /148.1°F/.
6. След като таймерът изключи, извадете шишчетата и ги подсушете добре с хартиени кърпи.
7. Запечете ги на силно загрята скара за кратко до получаването на характерният карамелен цвят и аромат. Гарантирам, че такива меки сърца не сте опитвали.
СЪВЕТ
Почистете добре сърцата от мазната тъкан /колкото е възможно/ и от останалата съсирена кръв в тях.
След като ги нанижете, Ви препоръчвам да отрежете острият връх на шишчетата, за да не пробият плика при вакуумирането.
++++++++++++++++++++++++++++++0+++++++++++++++++++++++++++++
Може ли след като ги извадя след су вида да ги замразя и на по късен етап да се запече?
Да може, това е целта на су вида да си направите заготовки, които после много бързо да направите на ястие.
Благодаря за одговора