ДЮЛИ
ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 85°С/185°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 02:00 часа.
Поширане е процес на варене на продукт във вода, вино, сок или друга течност с ароматни подправки, при температура 70° – 85°С без кипване. Този метод се използва за обработка на крехки храни като яйца, плодове, зеленчуци, риба, деликатни меса. При тази характеристика, процесът е идеален за ползването му в Су вид. Разбира се аз не откривам Америка. В много су вид сайтове има различни рецепти за плодове. С настоящата, целя да акцентирам върху този процес, който дава възможност да си направите ароматни плодове за канапета на стекове, или да ги използвате за направата на десерти.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
/за 1 плик/
1-2 бр. Дюли
50 мл. винена редукция
за винената редукция
500 мл червено вино
3 с.л. пчелен мед
2 с.л. кафява захар
1 бр. пръчка канела
3 бр. карамфилчета
3 бр. зърна черен пипер
1 бр. шушулка ванилия /или концентрат/
кора от портокал
2 бр. семенна шушулка кардамон
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Настройте Вашият су вид уред на 85°С/185°F/.
- Измийте дюлите. Срежете ги на две половини, изчистете семките и твърдата сърцевина. Обелете ги.
- В плик за вакуумиране поставете изчистените дюли и прибавете 50 мл. от винената редукция. Вакуумирайте.
- Гответе за 02:00 часа на 85°С/185°F/.
- След като таймерът изключи извадете плика от водната баня на су вида. Ако дюлите не се консумират веднага, охладете вакуумирания плик в ледена баня и съхранявайте в хладилник до 1 месец.
СЪВЕТ
Избирайте здрави и твърди плодове без признаци на разваляне. Сърцевината на дюлите е много твърда, затова е добре да я отстраните. Бъдете внимателни при работата с ножа. Ако не разполагате с вакуум машина, която вакуумира и течности, може да използвате ZIP пликове и метода на Архимед за водоизместимост. Потапяйте бавно плика с дюлите и виното във водната баня на су вида, за да може водата да изтласка въздуха от плика нагоре и така да създаде вакуум. Когато потопите плика почти до горния край, затворете ZIP-а и го прикрепете с щипка за едната стена на ваната на су вида. Пликовете с готовите плодове може да съхранявате в хладилник. Не забравяйте да етикирате пликовете с датата на готовност на продукта. Може да поширате различни видове плодове, така ще имате винаги готовност за бързи десерти или канапета за стекове.
Внимание! Водата затоплена до 85°С е много гореща, ползвайте щипки за изваждане на плика от водната баня на су вида!
++++0++++
ТЕМПЕРАТУРНО-ВРЕМЕВИ МОДЕЛИ
ЗА ДРУГИ ПЛОДОВЕ В СУ ВИД
ДЮЛИ
ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 85°С/185°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 02:00 часа.
ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 83°С/181.4°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 01:00 час.
ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 70°С /158°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:20 часа.
ПРАСКОВИ
ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 70°С /158°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:40 часа.
ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 80°С /176°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:40 часа.
ЯБЪЛКИ
ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 83°С/181.4°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 01:15 часа.
ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 85°С /185°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 01:30 часа.
ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 80°С /176°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:35 часа.
ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 50°С /122°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:30 часа.
ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 83°С/181.4°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 01: 00 час.
++++++++++++++++0++++++++++++++++++++++







++++++++++++++++++++++++++++++++++++++0+++++++++++++++++++++++++