ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 87.8°С /190°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 04:00 часа.
Много лесна рецепта за инфузия и за това как да си приготвите продукт, който може да използвате за добавка към ястия, салати, супи или бързо да си направите чеснови филийки. Може да използвате както конфитираните скилидки, така и ароматния зехтин.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
/в зависимост от големината на Вашия буркан/
скилидки чесън
зехтин
едрокристална сол
розмарин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашият су вид уред на 87.8°С /190°F/.
2. Обелете чесъна. Отберете само хубавите скилидки. Измийте и ги подсушете добре с хартиена кърпа.
3. В буркан подредете розмарина и скилидките чесън. Сложете щипка едрокристална сол и долейте със зехтин. Затворете капака, но без да го затягате силно.
4. Гответе за 04:00 часа на 87.8°С /190°F/.
5. След като таймерът на су вида изключи с щипки извадете буркана. Оставете го малко да поизстине, а след това може да го доохладите в ледена баня. Съхранявайте чесновата инфузия до 2 седмици в хладилник.
Внимание! Водата затоплена до 87.8°С е много гореща, ползвайте щипки за изваждане на буркана от водната баня на су вида!
СЪВЕТ
Бих Ви препоръчал да работите с български чесън, но като имам предвид, че аз не намерих такъв се наложи да работя с китайския. Проверих и на фермерския пазар, но там имаше един толкова дребен, че се отказах само като си представих, че трябва да се изчисти и обели. 🙂 Друго което трябва да гледате е да не е мек и мухлясал, да няма кафяви петна по скилидките и да не е покарал. Относно големината на буркана – по Ваш избор. За предпочитане е с винтов капак, който не трябва да се затяга със сила за да може въздухът да излиза във вид на балончета. Не препълвайте буркана, оставете поне 10 мм. празно пространство.
++++++++++++++++++++++++++++++0++++++++++++++++++++++