ДОМАШЕН ПЕТЕЛ SOUS VIDE

ДОМАШЕН ПЕТЕЛ SOUS VIDE

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 66.5°С/151.7°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 10:00 часа.

Ако все още имате роднини на село, значи имате шанс да хапнете истинско пилешко месо. Ако ли не не се отчайвайте, може случайно да Ви излезе късметът и да Ви зарадват с домашен петел, както се случи при мен. …и няма да съм аз, ако не го сложа на Sous Vide! 😉

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Бутчета и крила от домашен петел

Сол

Лют пипер

Черен пипер на зърна

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Настройте су вид уреда на 66.5°С/151.7°F/.

2. Порционирайте месото, което сте решили да използвате. Уверете се, че няма останала перушина. Измийте със студена вода. Подсушете с хартиени кърпи.
3. Разпределете месото от петела в пликове, прибавете сол, зърна черен пипер и малко лют пипер. Вакуумирайте.

4. Гответе за 10 часа на 66.5°С/151.7°F/.

СЪВЕТ

Фенера на петела отиде в тенджерата за супа и оставих само бутчетата, като разделих долната от горната част. Така се получиха относително равни порции. Препоръчвам да огледате хубаво за останали части от пера и за всеки случай ги минете с горелката. Ако сте забелязали не сложих олио, защото по петела имаше достатъчно подкожна мазнина. Готовото месо от петела запекох на силна фурна (230°С за 5 минути ) колкото да хване коричка и да добие аромат на печено. Месото беше крехко и сочно.

ДОМАШЕН ПЕТЕЛ SOUS VIDE
ДОМАШЕН ПЕТЕЛ SOUS VIDE
Вакуумирайте порциите.
ДОМАШЕН ПЕТЕЛ SOUS VIDE
Температурно-времеви модел на готвене на домашен петел.
ДОМАШЕН ПЕТЕЛ SOUS VIDE
След 10 часа в су вида.
ДОМАШЕН ПЕТЕЛ SOUS VIDE
ДОМАШЕН ПЕТЕЛ И КАРФИОЛ НА SOUS VIDE
ДОМАШЕН ПЕТЕЛ SOUS VIDE
ДОМАШЕН ПЕТЕЛ SOUS VIDE

Вашият коментар