ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 66.5°С/151.7°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 10:00 часа.
Ако все още имате роднини на село, значи имате шанс да хапнете истинско пилешко месо. Ако ли не не се отчайвайте, може случайно да Ви излезе късметът и да Ви зарадват с домашен петел, както се случи при мен. …и няма да съм аз, ако не го сложа на Sous Vide! 😉
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Бутчета и крила от домашен петел
Сол
Лют пипер
Черен пипер на зърна
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте су вид уреда на 66.5°С/151.7°F/.
2.
Порционирайте месото, което сте решили
да използвате. Уверете се, че няма
останала перушина. Измийте със студена
вода. Подсушете с хартиени кърпи.
3.
Разпределете месото от петела в пликове,
прибавете сол, зърна черен пипер и малко
лют пипер. Вакуумирайте.
4. Гответе за 10 часа на 66.5°С/151.7°F/.
СЪВЕТ
Фенера на петела отиде в тенджерата за супа и оставих само бутчетата, като разделих долната от горната част. Така се получиха относително равни порции. Препоръчвам да огледате хубаво за останали части от пера и за всеки случай ги минете с горелката. Ако сте забелязали не сложих олио, защото по петела имаше достатъчно подкожна мазнина. Готовото месо от петела запекох на силна фурна (230°С за 5 минути ) колкото да хване коричка и да добие аромат на печено. Месото беше крехко и сочно.