ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 80°С/176°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 01:00 час.
Отново адаптирах една рецепта за Sous Vide. Само с два продукта и щипка сол се получи уникално вкусен резултат с кремообразна консистенция, затова го кръстих Крем-Сос.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
100 гр. патешки дроб
200 мл. готварска сметана
1 гр. сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашият Су вид уред на 80°С/176°F/.
2. Премахнете ципите и кръвените от патешкия дроб. Нарежете го на малки парчета.
3. Сложете го в плик, прибавете сметаната и вакуумирайте.
4. Гответе за 01:00 час на 80°С/176°F/.
5. След като таймерът на су вида изключи, излейте съдържанието на плика във висок съд (или в буркан), прибавете солта и пасирайте до получаването на хомогенна смес.
6. Охладете в ледена баня и съхранявайте и сервирайте студен като крем-сос заливка към месо, зеленчуци и различни видове паста.
СЪВЕТ
Дори да разкъсате дроба, когато махате ципите и вените, не се притеснявайте – нали после ще го режете на ситни парчета. А го режем на ситни парчета за да може да се стопи по-лесно и отпусне мазнината и аромата си. Поради тази причина го слагаме да се готви и на по-висока температура от обичайната за приготвяне на патешки дроб. За по-добро овкусяване сложих солта в края при пасирането, а не в плика, в началото на готвенето. Разбира се може да прибавите по желание черен пипер.