КРЕМ - СОС ОТ ПАТЕШКИ ДРОБ SOUS VIDE

КРЕМ – СОС ОТ ПАТЕШКИ ДРОБ SOUS VIDE

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 80°С/176°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 01:00 час.

Отново адаптирах една рецепта за Sous Vide. Само с два продукта и щипка сол се получи уникално вкусен резултат с кремообразна консистенция, затова го кръстих Крем-Сос.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 гр. патешки дроб

200 мл. готварска сметана

1 гр. сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Настройте Вашият Су вид уред на 80°С/176°F/.

2. Премахнете ципите и кръвените от патешкия дроб. Нарежете го на малки парчета.

3. Сложете го в плик, прибавете сметаната и вакуумирайте.

4. Гответе за 01:00 час на 80°С/176°F/.

5. След като таймерът на су вида изключи, излейте съдържанието на плика във висок съд (или в буркан), прибавете солта и пасирайте до получаването на хомогенна смес.

6. Охладете в ледена баня и съхранявайте и сервирайте студен като крем-сос заливка към месо, зеленчуци и различни видове паста.

СЪВЕТ

Дори да разкъсате дроба, когато махате ципите и вените, не се притеснявайте – нали после ще го режете на ситни парчета. А го режем на ситни парчета за да може да се стопи по-лесно и отпусне мазнината и аромата си. Поради тази причина го слагаме да се готви и на по-висока температура от обичайната за приготвяне на патешки дроб. За по-добро овкусяване сложих солта в края при пасирането, а не в плика, в началото на готвенето. Разбира се може да прибавите по желание черен пипер.

КРЕМ - СОС ОТ ПАТЕШКИ ДРОБ SOUS VIDE
..само с два продукта и щипка сол ще получите невероятен резултат.
КРЕМ - СОС ОТ ПАТЕШКИ ДРОБ SOUS VIDE
…изчистете кръвените и нарежете на парчета.
КРЕМ - СОС ОТ ПАТЕШКИ ДРОБ SOUS VIDE
..сложете двата продукта в плик и вакуумирайте.
КРЕМ - СОС ОТ ПАТЕШКИ ДРОБ SOUS VIDE
Температурно-времеви модел на готвене.
КРЕМ - СОС ОТ ПАТЕШКИ ДРОБ SOUS VIDE
…пасирайте до хомогенна смес.
КРЕМ - СОС ОТ ПАТЕШКИ ДРОБ SOUS VIDE
…Чудесно се вързва с тортелини и със италианска паста
КРЕМ - СОС ОТ ПАТЕШКИ ДРОБ SOUS VIDE
Тортелини с крем – сос от патешки дроб.

Вашият коментар