ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 68⁰С /154.4⁰F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 03:00 часа.
Сега в сезона на къпините Ви предлагам една лесна рецепта за инфузия, с която ще вкарате вкусът на тези ароматни плодове във Вашите салати или ястия.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
300 гр. пресни къпини
350 мл. светъл балсамов оцет
2 с.л. пудра захар
Листа пресен или сух босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашият су вид уред на 68⁰С /154.4⁰F/.
2. Сложете всичките съставки в плик. Вакуумирайте или използвайте метода на Архимед.
3. Гответе за 03:00 часа на 68⁰С /154.4⁰F/.
4. Когато таймерът на су вида изключи, извадете плика и го охладете.
5. Прецедете готовият къпинов оцет в чист сух съд.
6. Пресипете инфузията в чиста суха бутилка, затворете плътно, поставете етикет с дата и съхранявайте в хладилник до 6 месеца.
СЪВЕТ
Такава оцетна инфузия може да направите с малини, или с други ароматни плодове. Не съм определил грамажа на босилека, за да дам възможност да си приготвите оцета в зависимост от това какъв босилек имате в наличност. Аз нямах пресен и затова сложих изсушени цветове от босилек. Ако нямате професионална камерна вакуум машина не се опитвайте да вакуумирате с домашна такава! С извънкамерните тип всмукателни домашни машинки не можете или е почти невъзможно да вакуумирате течности без да се ядосате. 🙂 😉 Затова ако нямате професионална Ви препоръчвам да използвате метода на Архимед за водоизместимостта т.е. да пускате бавно плика във водната баня на су вида докато водата изтласка въздуха нагоре и съдържанието се „вакуумира“. Края на плика прикрепете с щипка за стената на ваната на су вида. За да бъде оцета Ви прозрачен, а не мътен не мачкайте плодовете в плика или когато ги прецеждате, къпините за си пуснали аромата и са оцветили оцета достатъчно. Наслаждавайте се на невероятният вкус, който сте създали с тази лесна рецепта.
+++++++++++++++++++++++++++++0++++++++++++++++++++