КАРФИОЛ СУ ВИД

КАРФИОЛ СУ ВИД

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 85°С /185°F/.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:40 часа.

В предходна рецепта показахме температурно-времевия модел за направата на пюре от карфиол. Но сега поради увеличаващият се брой на вегетарианците показвам рецепта за лесно, бързо и здравословно ястие с карфиол на розички. Всички останали може да го ползват като гарнитура към любимите си месни деликатеси.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

/за 1 плик/

200 гр. карфиол

1 к.л. едрокристална сол

1 с.л. зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Настройте Вашият су вид на 85°С /185°F/.

2. Нарежете главата карфиол на розички. Измийте със студена вода, отцедете добре и попийте с хартиени кърпи карфиола.

3. Сложете розичките в плик и прибавете солта и зехтина. Вакуумирайте.

4. Гответе за 00:40 часа на 85°С /185°F/.

5. Ако няма да сервирате веднага, сложете вакуумирания плик с готовия карфиол в ледена баня. След като се охлади приберете и съхранявайте в хладилник до 1 седмица.

СЪВЕТ

Избирайте бяла, здрава и чиста глава карфиол. Внимавайте дори на външен вид да изглежда добре, по някой път във вътрешността между дръжките се крият червей или гъсеници. Проверявайте добре. А що се отнася до дръжките на розичките, не ги накъсявайте много – и те са вкусни. Ако искате карфиола да бъде по-ароматен или по-пикантен в плика към подправките може да добавите и от Вашите любими такива, а зехтина може да замените с 20 гр. масло. Когато таймерът на су вида изключи, Вашият карфиол е готов за консумация. Може да сервирате веднага като го полеете с още малко зехтин за по-плътен вкус, като гарнитура към ястия с месо или риба, или самостоятелно като вегетарианско ястие.

КАРФИОЛ СУ ВИД
…необходимите продукти за тази лесна, бърза и здравословна рецепта.

 

КАРФИОЛ СУ ВИД
…нарежете карфиола на розички.

 

КАРФИОЛ СУ ВИД
…добавете подправките и вакуумирайте.

 

КАРФИОЛ СУ ВИД
…температурно-времеви модел на готвене.

 

КАРФИОЛ СУ ВИД
КАРФИОЛ СУ ВИД

 

КАРФИОЛ СУ ВИД
..палитра от зеленчуци на су вид, за едни – ястие, за други – гарнитура. 🙂

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++0+++++++++++++++++++++

Вашият коментар