ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 66.6°С/151.8°F/.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 06:06 час.
По някой път случайността ти поднася идеи за много лесни рецепти, които няма как да не ги направиш. Такъв беше и този случай: влизам в магазина и погледа ми се спира върху едно перфектно свито, вързано и вакуумирано сурово пуешко роле. Веднага си казвам: това на су вида ще стане страхотно и …стана „дяволски“ добре. 🙂
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 бр. пуешко роле / от Метро /
1 к.л едрокристална сол
1 к.л. пушен червен пипер
1 к.л. черен пипер на зърна
1 клонче розмарин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Настройте Вашият су вид уред на 66.6°С/151.8°F/.
2. Разопаковайте ролето, измийте го със студена вода и го подсушете добре с хартиени кърпи.
3. Поръсете го с червения пипер от всички страни. Сложете го в плик и прибавете зърната черен пипер и розмарина. Вакуумирайте.
4. Гответе за 06.06 часа на 66.6°С/151.8°F/.
5. След като таймерът изключи, извадете плика от топлата вана на су вида. След като извадите вече готовото роле го попийте добре с хартиени кърпи и го запечете в силно загрят тиган, или на силна фурна за да получи характерният карамелен цвят и мирис. Внимателно махнете стягащата мрежа. Нарежете на шайби и сервирайте по Ваше усмотрение и според гостите. Ако няма да се консумира веднага тогава го охладете в ледена баня и съхранявайте в хладилник до 2 дена и във фризер до 1 година.
СЪВЕТ
Това наистина в лесна рецепта, защото си спестявате обезкостяването и навиването на руло на пуешките бутчета, което за един хоби-готвач си е голяма играчка. Но пък това не означава, че непременно трябва да си купите ролетео от Метро, който може нека да си го направи сам. Разбира се може да прибавите и други подправки, които ползвате, но знаете, че аз съм пестелив относно използването на подправки. 🙂 След като запечете ролето внимателно премахнете мрежата, като внимавате да не останат залепнали, прегорели конци по месото. Нарязаното роле на шайби, може да панирате с японски трохи панко, както аз направих и презентирах. Месото остана меко и сочно.
+++++++++++++++++++++++0+++++++++++++++++++++++++
Само да попитам какво е това 06.06 часа? 6 часа трябва да се готви на сувид, така ли?