ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 50.5°С (123° F).
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:20 часа.
Днес Ви представям един от моите приятели, който със Су вида прави невероятни неща. Той от 16 години е готвач, а от 7 месеца е главен готвач на новооткрит ресторант в Пловдив. Има много интересни рецепти, които ще сподели и сега като начало започваме със скариди в пикантен манго сос, ориз басмати и авокадо. Представям Ви моя приятел шеф Добромир Добрев.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 гр. белени сурови скариди
80 гр. манго
20 гр. прясна червена люта чушка
½ скилидка чесън
8 гр. джинджифил
15 мл. зехтин
30 мл. бяло вино
Сол и пипер (на вкус)
за гарнитурата:
120 гр. сварен ориз Басмати
10 гр. зелен лук
15 мл. готварска сметана
10 мл. зехтин
Сол и пипер (на вкус)
2-3 гр. куркума
60 гр. почистено и нарязано на кубчета авокадо
Червена и зелена люти пресни чушки ( по желание)
Микс от бял и черен сусам
Сушени захаросани плодове – помело, маракуя, папая, пъпеш…(също са пожелание)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Вакуумираме скаридите и ги готвим за 20 минути на 50.5°С (123° F).
2. През това време пасираме мангото, лютата червена чушка, джинджифила и чесъна.
3. След като скаридите са готови ги сотираме за много кратко в горещ тиган, добавяме виното, соса манго и готвим до готовност.
4. Запържваме ориза със зеления лук, добавяме куркумата, бяло вино, сметана.
5. Готовия ориз оформяме в ринг, поръсваме с авокадо, люти чушки и захаросаните плодове.
6. Около гарнитурата поставяме скаридите и поръсваме със сусам.