СКАРИДИ В ПИКАНТЕН МАНГО СОС, БАСМАТИ И АВОКАДО

СКАРИДИ В ПИКАНТЕН МАНГО СОС, БАСМАТИ И АВОКАДО

ТЕМПЕРАТУРА НА ГОТВЕНЕ – 50.5°С (123° F).

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ – 00:20 часа.

Днес Ви представям един от моите приятели, който със Су вида прави невероятни неща. Той от 16 години е готвач, а от 7 месеца е главен готвач на новооткрит ресторант в Пловдив. Има много интересни рецепти, които ще сподели и сега като начало започваме със скариди в пикантен манго сос, ориз басмати и авокадо. Представям Ви моя приятел шеф Добромир Добрев.

СКАРИДИ В ПИКАНТЕН МАНГО СОС, БАСМАТИ И АВОКАДО
Добромир Добрев

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 гр. белени сурови скариди

80 гр. манго

20 гр. прясна червена люта чушка

½ скилидка чесън

8 гр. джинджифил

15 мл. зехтин

30 мл. бяло вино

Сол и пипер (на вкус)

за гарнитурата:

120 гр. сварен ориз Басмати

10 гр. зелен лук

15 мл. готварска сметана

10 мл. зехтин

Сол и пипер (на вкус)

2-3 гр. куркума

60 гр. почистено и нарязано на кубчета авокадо

Червена и зелена люти пресни чушки ( по желание)

Микс от бял и черен сусам

Сушени захаросани плодове – помело, маракуя, папая, пъпеш…(също са пожелание)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Вакуумираме скаридите и ги готвим за 20 минути на 50.5°С (123° F).

2. През това време пасираме мангото, лютата червена чушка, джинджифила и чесъна.

3. След като скаридите са готови ги сотираме за много кратко в горещ тиган, добавяме виното, соса манго и готвим до готовност.

4. Запържваме ориза със зеления лук, добавяме куркумата, бяло вино, сметана.

5. Готовия ориз оформяме в ринг, поръсваме с авокадо, люти чушки и захаросаните плодове.

6. Около гарнитурата поставяме скаридите и поръсваме със сусам.

СКАРИДИ В ПИКАНТЕН МАНГО СОС, БАСМАТИ И АВОКАДО
СКАРИДИ В ПИКАНТЕН МАНГО СОС, БАСМАТИ И АВОКАДО В СУ ВИД, ПРИГОТВЕНИ ОТ ШЕФ ДОБРОМИР ДОБРЕВ
СКАРИДИ В ПИКАНТЕН МАНГО СОС, БАСМАТИ И АВОКАДО
SOUS VIDE СКАРИДИ В ПИКАНТЕН МАНГО СОС, БАСМАТИ И АВОКАДО, ПРИГОТВЕНИ ОТ ШЕФ ДОБРОМИР ДОБРЕВ

Вашият коментар